Máte z detstva na tento pokrm zlé spomienky? Táto verzia vás rozhodne milo prekvapí, chutí skoro každému!
Ingrediencie:
- 1 kel
- 400 g mletého mäsa
- 200 g slaniny
- 400 g sekaných paradajok v konzerve
- 800 ml vývaru
- 1/2 cibule
- 2 mrkvy
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 PL sušeného oregana
- 2 čajové lyžičky sladkej papriky
- soľ, korenie
Postup:
- Slaninu nakrájajte na kocky a dajte na 2 minúty dusiť do hrnca.
- Keď pustí trochu tuku, pridajte nakrájanú cibuľu, cesnak a mrkvu a varte 5-8 minút domäkka.
- Pridajte mleté mäso, sladkú papriku, oregano, soľ a korenie.
- Za stáleho miešania poduste 2-3 minúty.
- Následne prilejte vývar a pridajte paradajky.
- Až sa začne zmes variť, pridajte na kúsky nakrájaný kel a za občasného miešania varte približne 40 minút.
- Premiešajte, ochutnajte a prípadne dokoreňte.