Dusený kel s mäsom a zeleninou

Dusený kel s mäsom a zeleninou

Máte z detstva na tento pokrm zlé spomienky? Táto verzia vás rozhodne milo prekvapí, chutí skoro každému!

Ingrediencie:

  • 1 kel
  • 400 g mletého mäsa
  • 200 g slaniny
  • 400 g sekaných paradajok v konzerve
  • 800 ml vývaru
  • 1/2 cibule
  • 2 mrkvy
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 PL sušeného oregana
  • 2 čajové lyžičky sladkej papriky
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Slaninu nakrájajte na kocky a dajte na 2 minúty dusiť do hrnca.
  2. Keď pustí trochu tuku, pridajte nakrájanú cibuľu, cesnak a mrkvu a varte 5-8 minút domäkka.
  3. Pridajte mleté mäso, sladkú papriku, oregano, soľ a korenie.
  4. Za stáleho miešania poduste 2-3 minúty.
  5. Následne prilejte vývar a pridajte paradajky.
  6. Až sa začne zmes variť, pridajte na kúsky nakrájaný kel a za občasného miešania varte približne 40 minút.
  7. Premiešajte, ochutnajte a prípadne dokoreňte.
Miska s pokrmom z duseného kelu, mletého mäsa a zeleniny
zdroj: primaverakitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.