Dusený králik s krémovou horčičnou omáčkou

Dusený králik s krémovou horčičnou omáčkou

Bohatá a chutná omáčka z bieleho vína, kuracieho vývaru, horčice, čerstvých byliniek, kaparov a crème fraîche servírovaná s kusmi králika je lahôdkou, ktorú si zamiluje celá vaša rodina.

Čo budete potrebovať

  • 1 (3 až 4 kilový) králik, nakrájaný na 6 až 8 kusov
  • soľ a korenie
  • 1 a ½ lyžice masla
  • 1 a ½ lyžice oleja
  • 1 vrchovatá šálka nakrájanej cibule a/alebo šalotky
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 1 šálka suchého bieleho vína
  • 2 a ½ šálok kuracieho vývaru
  • 2 lyžice hrubozrnnej horčice
  • pár vetvička tymiánu
  • 12 listov šalvie
  • ½ šálky crème fraîche
  • 1 lyžička nasekaných kapar
  • nakrájaná pažítka na ozdobu

Postup

  • Králika dochuťte soľou a korením.
  • Zahrejte veľkú hlbokú, ťažkú panvicu na stredne vysokom plameni.
  • Pridajte maslo a olej.
  • Na rozpálenom tuku opekajte králičie mäso po dávkach asi 3 až 4 minúty z každej strany, kým nezozlátne.
  • Opečeného králika vyberte z panvice a dajte bokom.
  • Pridajte na kocky nakrájanú cibuľu/šalotku a za občasného miešania opekajte, kým nezmäkne a ľahko nezhnedne, asi 5 až 6 minút.
  • Dochuťte soľou a korením.
  • Posypte cibuľu múkou a miešajte, kým sa múka dobre nezapracuje.
  • Potom varte asi minútu.
  • Pridajte víno a 1 šálku vývaru a šľahajte, kým omáčka nezhustne.
  • Zašľahajte zvyšný vývar a 1 lyžicu horčice a priveďte do varu.
  • Ochutnajte a prípadne dosoľte.
  • Opečené kúsky králika vráťte do omáčky.
  • Pridajte tymian a šalvia.
  • Panvicu prikryte a duste, kým mäso nezmäkne, asi 45 minút.
  • Je potrebné poznamenať, že zadná časť králika sa varí rýchlejšie ako predné, takže možno budete musieť vytiahnuť zadné kúsky o niekoľko minút skôr.
  • Pomocou klieští vyberte kúsky králika z omáčky, dajte bokom a udržujte v teple.
  • Dajte panvicu na sporák na strednú teplotu a priveďte obsah do varu.
  • Zašľahajte crème fraîche, 1 lyžicu horčice a kapary a varte do zhustnutia, asi 5 minút.
  • Ochutnajte omáčku a prípadne dochuťte.
  • Preložte králika do nahriatej servírovacej misy a prelejte omáčkou.
  • Posypte pažítkou.
  • Nechajte si chutiť!
Bohatá a chutná omáčka z bieleho vína, kuracieho vývaru, horčice, čerstvých byliniek, kaparov a crème fraîche servírovaná s kusmi králika na panvici s lyžicou.
www.wildgreensandsardines.com

Inšpirujte sa aj našimi ďalšími receptami s králikom a zaručene si pochutnáte! Máme pre vás pečené aj dusené varianty.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.