Krém, ktorým rezy budeme premazávať musí byť vyšľahaný z kvalitnej vysokopercentnej šľahačky, spoločne s tmavým kvalitným holandským kakaom. Táto kombinácia nám v chladničke dobre stuhne, a potom s ňou môžeme tortu krásne ozdobiť.
Čo budeme potrebovať
Na korpus
- 3 žĺtky
- 3 bielky
- 200 g krupicového cukru
- 8 lyžíc teplej vody
- 50 g holandského kakaa
- 100 g hladkej múky
- ½ prášku do pečiva
Na parížsku šľahačku
- 350 ml smotany na šľahanie
- 30 g krupicového cukru
- 25 g kakaa
Na ozdobu
- 200 ml smotany na šľahanie
- Belgické čokolády
Postup
- Rúru si predhrejeme na 180 stupňov
- Plech na pečenie si vymastíme maslom a vysypeme hrubou múkou
- Do misy si preosejeme múku, kakao a prášok do pečiva
- Žĺtky vyšľaháme so 150 g cukru krupice a 8 lyžicami vody
- Pridáme suché ingrediencie a miešame, kým nám nevznikne hutné cesto
- Bielky si spoločne so zvyšným cukrom vyšľaháme do pevného snehu
- Keď je sneh hotový, po častiach ho začneme pridávať do čokoládového cesta
- Sneh vmiešavame opatrne, aby nám nespadol
- Cesto musí byť jednoliate, nesmú tu zostať kúsky nezamiešaných bielkov
- Takto pripravené cesto vlejeme do pripravenej tortovej formy
- Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme asi 20 minút
- Po upečení korpus necháme chvíľu hanbiť v plechu, potom ho vyberieme a prenesieme na mriežku
- Na parížsku šľahačku dáme všetky suroviny do jedného hrnca a zvaríme ich
- Stačí pár minút varenia
- Potom vzniknutú zmes premixujeme tyčovým mixérom a dáme minimálne na 12 hodín odpočinúť do chladničky
- Pred tým ako s krémom začneme zdobiť, pridáme k nemu 100 ml smotany a spoločne krém vyšľaháme
- Krém by mal byť ľahký a nie úplne tuhý
- Klasickú smotanu vyšľaháme do pevnej hmoty, tak aby sa s ňou dalo zdobiť (pokiaľ nám nechce tuhnúť použijeme stužovač)
- Čokoládový korpus začneme, pomocou cukrárskeho vrecka, zdobiť oboma šľahačkami
- Na šľahačkou ozdobené rezy pridáme kúsky čokolády a hotové rezy dáme, na pár hodín, oddýchnuť do chladničky