Tento rez z tvarohu pripomína strakatú kravu. Môže zaujať malé deti a stať sa tak obľúbenou desiatou.
INGREDIENCIA:
Na korpus:
- 250 g hladkej múky
- 250 g polohrubej múky
- štipka soli
- 2 balíčky vanilkového cukru
- 250 g cukru
- 40 g kakaa
- 1 balíček prášku do pečiva
- 275 g zmäknutého masla
- 2 vajcia
Na krém:
- 250 g masla
- 6 vajec
- 300 g cukru
- 1 kg polotučného tvarohu
- 1 balíček vanilkového pudingu
- šťava a kôra z 1 citróna
POSTUP:
- Zmiešajte múky, cukor, vanilkový cukor, kakao a prášok do pečiva.
- Maslo si nakrájajte na kocky a pridajte k múke. Vajcia si vyšľahajte a pridajte k zmesi.
- Všetko spolu vyšľahajte a urobte z cesta bochník.
- Bochník si rozdeľte na dve tretiny a tretinu.
- Oba bochníky zabaľte do potravinovej fólie a dajte ich na 30 minút chladiť.
Príprava krému:
- Maslo si dajte rozpustiť a trochu ho schlaďte.
- 2 vaječné bielky si vyšľahajte spolu s lyžicou cukru.
- Do vyšľahaných bielkov pridajte vychladnuté maslo.
- V ďalšej mise si zmiešajte zvyšok vajec spolu s dvoma žĺtkami, zvyškom cukru, pudingom, tvarohom, citrónovou kôrou a šťavou.
- Nakoniec do tejto zmesi vmiešajte bielkovú zmes s maslom.
Finálna úprava:
- Plech na pečenie si vymazajte maslom a vysypte múkou.
- Väčšiu časť cesta (dve tretiny) si vyvaľkajte a rozprestrite na plech.
- Na vrch rozprestrite krém a na krém natrhajte zvyšok kakaového cesta, aby sa vytvorili fľaky.
- Dajte ho piecť do predhriatej rúry na 180 ° C a pečte zhruba 50 minút.