Tento zdravý variant vás pekne osvieži a vaše telo vám poďakuje, že mu dodáte zdravé a kvalitné suroviny, z ktorých bude veľmi čerpať energiu celý deň.
Čo budeme potrebovať
Na šalát
- 200 g fialovej kapusty
- 200 g zelenej kapusty
- 150 g mrkvy
- Hrsť čerstvej petržlenovej vňate
- 75 g semienok (zelené tekvicové semienka, slnečnicové semienka, sezamové semienka a mak)
Na dresing
- 25 ml olivového oleja
- 3 lyžice citrónovej šťavy
- Strúčik cesnaku
- ½ lyžičky mletej rasce
- ½ lyžičky soli
Postup
- Obe kapusta si nastrúhame a vložíme do misy
- Pridáme nahrubo nastrúhanú mrkvu a nasekanú petržlenovú vňať
- Na nízku teplotu si na sporáku zapneme panvicu
- Pridáme semienka a začneme ich opekať
- Keď sa semienka rozvonia, zložíme ich z platne a pridáme k kapuste
- Na dresing si v malej miske zmiešame olej, šťavu, pretlačený cesnak, rascu a soľ
- Všetko spolu premiešame, aby sa ingrediencie spojili
- Zálievkou šalát prelejeme a premiešame
- Šalát ochutnáme a dochutíme podľa našich preferencií
- Šalát uložíme do chladničky a necháme ho odležať do doby než sa ho rozhodneme podávať.
Ak by vám v recepte predsa len majonéza chýbala skúste ju nahradiť napríklad dresingom v podobe bieleho jogurtu alebo kyslej smotany.