Kombinácia tvarohu a lekváru je naozaj neskutočná! Pripravte si tento koláč, ktorý si zamilujete.
Ingrediencie
Na cesto:
- 2 šálky polohrubej múky
- 1/2 balíček prášku do pečiva DrOetker
- 100 ml kyslej smotany
- 1/2 šálky práškového cukru
- 125 g Hery
- 1 vajce
Na 1. náplň:
- 300 g slivkového lekváru
- 1 vanilkový cukor DrOetker
Na 2. náplň:
- 250 g hrudkovitého tvarohu
- 1 vajce
- 1 vanilkový cukor DrOetker
- podľa chuti práškový cukor
- 1 lyžica zlatého klasu od DrOetker
- trochu hrozienok
- trochu nastrúhanej citrónovej kôry
Postup
- Múku zmiešajte s práškom do pečiva, preosejte, pridajte práškový cukor, vajíčko, kyslú smotanu, Heru a vypracujte hladké cesto.
- Šálka je 250 ml.
- Na 30 minút ho odložte do chladu.
- Asi 1/3 odložte bokom.
- Zvyšné cesto rozvaľkajte do guľatej vymastenej formy s priemerom 30 cm, aj na boky formy.
- Slivkový lekvár zmiešajte s vanilkovým cukrom, rozdeľte na 4 časti a natrite na koláč.
- Medzi nimi nechajte priestor na tvarohovú náplň.
- Tvaroh utrite s vajcom, pridajte vanilkový cukor, práškový cukor podľa chuti, zlatý klas a nastrúhanú citrónovú kôru.
- Natrieme medzi lekvárovú náplň, ako je na fotografii nižšie.
- Posypte hrozienkami.
- Zostávajúce cesto rozvaľkajte, pokrájajte a ozdobte povrch koláča.
- Zvyšok cesta spleťte a dajte na okraj koláča.
- Pečte pri teplote 180 ° C, asi 20 minút.
- Teplota a čas sú iba orientačné, každý sa musí riadiť svojou rúrou.
- Nechajte vychladnúť, posypte práškovým cukrom a podávajte.
- Dobrú chuť!