Dvojposchodová torta s tvarohovým krémom

Dvojposchodová torta s tvarohovým krémom

Skvelú a tak lahodnú tortu s tvarohom a jahodami si zamiluje každý, komu ju upečiete. Na prípravu je jednoduchý. Tak ho skúste! 🙂

Ingrediencie na korpus

  • 300 g polohrubej múky
  • 200 g práškového cukru
  • 1/3 hrnčeka oleja
  • 6 vajec
  • 1/3 hrnčeka vlažnej vody alebo mlieka
  • 1 kypriaci prášok do pečiva

Ingrediencie na krém

  • 1 kg mäkkého tvarohu (plnotučného alebo odtučneného podľa chuti)
  • 200 ml kyslej smotany
  • 1 vanilkový cukor alebo lyžička vanilkového extraktu
  • práškový cukor na osladenie krému (podľa chuti)
  • jahodový džem
  • 2 želatínové stužovače

Ďalšie ingrediencie

  • jahody na ozdobu
  • šľahačka na ozdobu

Postup

  • Najprv si predhrejte rúru na 170 °C. Dve tortové formy vymažte a vysypte múkou.
  • V mise vyšľahajte žĺtky s cukrom, pridajte olej, vodu a vyšľahajte do peny.
  • Potom pridajte múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva.
  • Vyšľahajte z bielkov tuhý sneh a tiež zapracujte do cesta.
  • Vzniknuté cesto nalejte do pripravených tortových foriem a dajte piecť na 40-50 minút.
  • Medzitým vyšľahajte tvaroh s práškovým, vanilkovým cukrom (príp. extraktom) a kyslou smotanou. Podľa návodu pripravte stužovač a vmiešajte do krému. Odoberte 2/3 krému, do ktorého vmiešate jahodový džem.
  • Vychladnuté korpusy premažte jahodovo-tvarohovým krémom. Zvyšným krémom bez džemu potrite povrch torty.
  • Tortu ozdobte ľubovoľne jahodami, prípadne šľahačkou a podávajte.
Narodeninová torta s tvarohovým krémom, ozdobená jahodami.
Zdroj: thecookierookie.com

Zaujal vás recept? Máme ďalších 5 báječných receptov na krtkovú tortu . Vyberiete si z črepníkového, vegánskeho alebo napríklad s jahodami.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.