Jablčnany sodné slúžia ako regulátory kyslosti.
Ide o biely kryštalický prášok bez zápachu, ktorý je voľne rozpustný vo vode.
Hlavné dôležité body o E350 – jablčnany sodnej:
Bezpečná látka.
Bez vedľajších účinkov.
Schválené v EÚ.
Zakázané v USA.
Výroba E350
Jablčnany sodné vznikajú pridaním hydroxidu sodného do kyseliny jablčnej.
Kde sa jablčnany sodné používajú?
Túto prídavnú látku nájdete v potravinách ako sú:
- ovocné nápoje
- vína
- šťavy
- krémy
- kyslé gumové cukríky
Je E350 zdravé?
Jablčnany sodné môžeme považovať za bezpečné. Nemajú žiadne vedľajšie účinky.
Použitie v EÚ vs. USA vs. svet
Látka je povolená v Európskej únii, Austrálii a na Novom Zélande. V Spojených štátoch je jej používanie zakázané.