Prídavná látka E352, čiže vápenaté soli kyseliny jablčnej, slúži na úpravu kyslosti.
Jablčnany vápenaté tiež zvýrazňujú konkrétnu chuť alebo vôňu potravín.
Hlavné dôležité body o E352 – jablčnany vápenaté:
Bezpečná látka.
Bez vedľajších účinkov.
Schválené v EÚ.
Zakázané v USA.
Výroba E352
Jablčnany vápenaté vznikajú pridaním hydroxidu vápenatého do kyseliny jablčnej.
Kde sa jablčnany vápenaté používajú?
Nájdete ich v potravinách ako sú:
- džúsy
- želatínové výrobky
- zmrzliny
- vyprážané výrobky
- marmelády
Je E352 zdravé?
Jablčnany vápenaté môžeme považovať za bezpečné. Nemajú žiadne vedľajšie účinky a môžu ich konzumovať vegetariáni aj vegáni.
Použitie v EÚ vs. USA vs. svet
V EÚ je schválená ako potravinárska prísada. V USA je však jej používanie zakázané.