Kyselina metavínna udržuje kyslosť alebo zásaditosť potravín.
Umožňuje, aby voda a oleje zostali zmiešané dohromady a vytvorili emulziu.
Hlavné dôležité body o E353 – kyselina metavínna:
Ide o bezpečnú látku.
Nemá žiadne vedľajšie účinky.
Schválená v EÚ.
V USA je jej používanie zakázané.
Výroba E353
Kyselina metavínna sa priemyselne získava zahrievaním kyseliny vínnej.
Kde sa kyselina metavínna používa?
Primárne sa používa na zabránenie zrážaniu vína . Ďalej ju nájdete napríklad v ovocných šťavách .
Je E353 zdravé?
Kyselinu metavínnu môžeme považovať za bezpečnú, nie sú známe žiadne vedľajšie účinky. Môžu ju konzumovať aj vegetariáni a vegáni.
Použitie v EÚ vs. USA vs. svet
Kyselina metavínna je schválená ako potravinárska prísada v EÚ. V USA povolená nie je.