Kyselina thiodipropionová (E388) je dikarboxylová kyselina, ktorá sa používa predovšetkým ako antioxidant v kozmetických a potravinárskych výrobkoch.
Potraviny s týmto éčkom môžu bezpečne konzumovať ľudia s alergiou na lepok a vegáni. U vegánov a vegetariánov však spôsobuje znižovanie prisvojiteľnosti železa z rastlinnej potravy.
Hlavné dôležité body o E388 – Kyselina thiodipropiónová:
Nepovolené v SR.
Ide o sekvestrant.
Odporúčame na 3/5.
Výroba E388
Ide o syntetickú zlúčeninu.
Na čo sa používa kyselina tiodipropiónová?
E388 sa používa hlavne do obalov, odkiaľ sa môže dostať aj do potravín.
Je E388 zdravé?
Vedľajšie účinky v miernych koncentráciách nie sú známe.
Použitie EÚ vs. USA vs. svet
Použitie E388 ako potravinárskej prísady v EÚ je zakázané. V USA je však jeho používanie povolené.