Empanada s mletým hovädzím mäsom

Empanada s mletým hovädzím mäsom

Skvelý recept na skvelé španielske taštičky plnené jemným hovädzím mäsom. Skúste túto dobrotu aj u vás doma!

Čo budeme potrebovať

Na cesto

  • 350 g hladkej múky
  • 1 ½ lyžičky prášku do pečiva
  • ½ lyžičky papriky
  • 40 g masla (nakrájaného na kocky)
  • 40 g rastlinného tuku (nakrájaného na kocky)

Na náplň

  • 1 lyžica slnečnicového oleja
  • 1 malá cibuľa, olúpaná a nakrájaná nadrobno
  • 1 strúčik cesnaku, olúpaný a rozdrvený
  • 225 g chudé mleté hovädzie mäso
  • ½ červenej papriky (nakrájané)
  • 1 lyžička mletého koriandra
  • 1 lyžička chilli prášok
  • 150 ml hovädzieho vývaru
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • rozšľahané vajcia

Postup

  • Na cesto do múky pridáme prášok do pečiva a papriku a tuk, miesime, kým nebude pripomínať strúhanku.
  • Vmiešajte dostatočné množstvo vody, aby vzniklo cesto a hneťte do hladka. Zabaľte do potravinárskej fólie a vychlaďte.
  • Vo veľkej panvici ohrejte olej a speňte cibuľu a cesnak. Pridajte hovädzie mäso a opražte.
  • Pridajte červenú papriku, smažte 3 minúty, potom prisypte koriander a chilli.
  • Zalejte vývarom a sójovou omáčkou a varte 15 minút, kým sa vývar nevyparí. Nechajte vychladnúť.
  • Vyvaľkajte cesto a vykrájajte šesť 15 cm koliesok.
  • Lyžicou naneste náplň na polovicu každého kolieska, okraje potrite vajcom a priklopte, aby sa uzavrelo.
  • Vrchy potrieme vajíčkom.
  • Predhrejte rúru na 180 stupňov a pečte empanády 15-20 minút dozlatista.
Najjemnejšie cesto na španielsku pochutinu plnené lahodným hovädzím mletým mäsom.
Zdroj: staysnatched.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.