Falošné makrónky s malinovou príchuťou

Falošné makrónky s malinovou príchuťou

Malinové makrónky sú veľmi obľúbené. Skúste ich podľa tejto receptúry, bez orechov.

Ingrediencie

Cesto

  • 70 g slnečnicových semienok
  • 120 g práškového cukru
  • 2 bielky
  • 50 g krupicového cukru
  • ružové potravinárske farbivo

Malinový krém:

  • 150 g čerstvých alebo mrazených malín
  • 30 g krupicového cukru
  • 80 g smotany na šľahanie
  • 230 g bielej čokolády

Postup

  • Začnite krémom: maliny a cukor dajte do malého hrnca a za stáleho miešania priveďte do varu
  • Povarte 5 minút a potom cez sito zlejte do misky
  • Pridajte smotanu na šľahanie a bielu čokoládu pokrájanú na malé kúsky
  • Vložte do vodného kúpeľa a ohrievajte, kým sa čokoláda nerozpustí
  • Odstavte a nechajte odpočinúť pri izbovej teplote
  • Na prípravu makroniek zmiešajte slnečnicové semienka s práškovým cukrom av kuchynskom robote rozdrvte na múku
  • Presejte cez sito do misky (kúsky, ktoré sa zostali v site znovu rozmixujte v robote a presejte)
  • K bielkom pridajte krupicový cukor a zašľahajte
  • Pridajte štipku soli a potravinárske farbivo a šľahajte ručným mixérom 6 – 10 minút, kým sa na snehu nevytvoria tuhé vrcholky
  • Stierkou opatrne vmiešajte suchú zmes
  • Vymiešajte hladké polotekuté cesto
  • Cestom naplňte cukrárske vrecko a na plech vyložený papierom na pečenie vytvárajte malé kolieska s priemerom asi 3-5 cm
  • Plechom niekoľkokrát buchnite o kuchynskú dosku, aby sa z cesta odstránili vzduchové bubliny
  • Pečte 10 – 12 minút v rúre rozohriatej na 180 °
  • Nechajte makrónky vychladnúť
  • Krém naneste na plochú stranu makrónky a pritlačte k nemu druhú pusinku opäť plochou stranou
  • Takto naplňte všetky makrónky
  • Nechajte v chladničke odležať do druhého dňa
Ružové makrónky s ružovým krémom
Zdroj: homecookingadventure.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.