Malinové makrónky sú veľmi obľúbené. Skúste ich podľa tejto receptúry, bez orechov.
Ingrediencie
Cesto
- 70 g slnečnicových semienok
- 120 g práškového cukru
- 2 bielky
- 50 g krupicového cukru
- ružové potravinárske farbivo
Malinový krém:
- 150 g čerstvých alebo mrazených malín
- 30 g krupicového cukru
- 80 g smotany na šľahanie
- 230 g bielej čokolády
Postup
- Začnite krémom: maliny a cukor dajte do malého hrnca a za stáleho miešania priveďte do varu
- Povarte 5 minút a potom cez sito zlejte do misky
- Pridajte smotanu na šľahanie a bielu čokoládu pokrájanú na malé kúsky
- Vložte do vodného kúpeľa a ohrievajte, kým sa čokoláda nerozpustí
- Odstavte a nechajte odpočinúť pri izbovej teplote
- Na prípravu makroniek zmiešajte slnečnicové semienka s práškovým cukrom av kuchynskom robote rozdrvte na múku
- Presejte cez sito do misky (kúsky, ktoré sa zostali v site znovu rozmixujte v robote a presejte)
- K bielkom pridajte krupicový cukor a zašľahajte
- Pridajte štipku soli a potravinárske farbivo a šľahajte ručným mixérom 6 – 10 minút, kým sa na snehu nevytvoria tuhé vrcholky
- Stierkou opatrne vmiešajte suchú zmes
- Vymiešajte hladké polotekuté cesto
- Cestom naplňte cukrárske vrecko a na plech vyložený papierom na pečenie vytvárajte malé kolieska s priemerom asi 3-5 cm
- Plechom niekoľkokrát buchnite o kuchynskú dosku, aby sa z cesta odstránili vzduchové bubliny
- Pečte 10 – 12 minút v rúre rozohriatej na 180 °
- Nechajte makrónky vychladnúť
- Krém naneste na plochú stranu makrónky a pritlačte k nemu druhú pusinku opäť plochou stranou
- Takto naplňte všetky makrónky
- Nechajte v chladničke odležať do druhého dňa