Niekedy jednoducho nie je času na zvyšok, a preto sme sa rozhodli vám predstaviť ľahko ošizený, ale o nič menej chutný recept na talianskej creme brulee z pudingového prášku. Vychutnáte si ho úplne rovnako!
Čo budeme potrebovať
- 120 g vanilkového alebo karamelového pudingu
- 250 ml smotany na šľahanie
- 125 ml mlieka
- Lyžička vanilkového extraktu
- Štipka soli
- Cukor (na kruste)
- Čerstvé ovocie (na ozdobu)
Postup
- V strednej mise si vyšľaháme vanilkový puding s hustou smotanou, mliekom, vanilkovým extraktom a soľou do hladkej zmesi
- Zmes rozdelíme medzi formičky na creme brulee a dáme ju do chladničky chladiť, kým nestuhne, aspoň jednu hodinu
- Po stuhnutí formičky vyberieme z chladničky a každý puding posypeme 2 lyžičkami cukru kryštál
- Cukor urovnáme, aby bol rovnomerne rozprestretý, a pomocou kuchynského horáka ho opaľujeme, kým neskaramelizuje a nezmení farbu na jantárovú
- Pred podávaním dezert ozdobíme čerstvým ovocím