Falošný francúzsky smotanový dezert z pudingu

Falošný francúzsky smotanový dezert z pudingu

Niekedy jednoducho nie je času na zvyšok, a preto sme sa rozhodli vám predstaviť ľahko ošizený, ale o nič menej chutný recept na talianskej creme brulee z pudingového prášku. Vychutnáte si ho úplne rovnako!

Čo budeme potrebovať

  1. 120 g vanilkového alebo karamelového pudingu
  2. 250 ml smotany na šľahanie
  3. 125 ml mlieka
  4. Lyžička vanilkového extraktu
  5. Štipka soli
  6. Cukor (na kruste)
  7. Čerstvé ovocie (na ozdobu)

Postup

  1. V strednej mise si vyšľaháme vanilkový puding s hustou smotanou, mliekom, vanilkovým extraktom a soľou do hladkej zmesi
  2. Zmes rozdelíme medzi formičky na creme brulee a dáme ju do chladničky chladiť, kým nestuhne, aspoň jednu hodinu
  3. Po stuhnutí formičky vyberieme z chladničky a každý puding posypeme 2 lyžičkami cukru kryštál
  4. Cukor urovnáme, aby bol rovnomerne rozprestretý, a pomocou kuchynského horáka ho opaľujeme, kým neskaramelizuje a nezmení farbu na jantárovú
  5. Pred podávaním dezert ozdobíme čerstvým ovocím
Falošný taliansky dezert s pudingovým práškom ozdobený ovocím a karamelizovaným cukrom.
Zdroj: emilehenryusa.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.