Falošný tatarák zo zemiakov

Falošný tatarák zo zemiakov

Neholdujete mäsu? Potom si pripravte výborný zemiakový pokrm, ktorý ocenia nielen vegetariáni!

Ingrediencie

  • 150 g zemiakov (varených v šupke)
  • 1 konzerva celých paradajok
  • 1,5 polievkové lyžice paradajkového pretlaku
  • 3 čajové lyžičky dijonskej horčice
  • 1 červená cibuľa (nakrájaná najemno)
  • 2 polievkové lyžice kapary (nasekaných)
  • 5 baby uhoriek (nakrájaných nadrobno)
  • hrsť čerstvej petržlenovej vňate (nasekané)
  • worcestrová omáčka (na dochutenie)
  • tabasco (na dochutenie)
  • balzamikový ocot (na dochutenie)
  • toasty (alebo iné obľúbené pečivo)

Postup

  • Zemiaky očistite a dajte variť. Po uvarení ich olúpte a nastrúhajte nahrubo.
  • Paradajky z konzervy nakrájajte na 1,5 cm kúsky a pridajte k zemiakom.
  • V miske zmiešajte kečup, horčicu a worcestrovú omáčku s tabascom.
  • Do misky pridajte aj ďalšie ingrediencie a primiešajte zemiaky s paradajkami.
  • Pred podávaním zmes pokvapkajte trochou balzamikového octu.

Falošný tatarák zo zemiakov a paradajok, zdobený čerstvými kapustovými bylinkami.
zdroj: theanticancerkitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.