Farebná aspiková torta

Farebná aspiková torta

V našom recepte je torta vyrobená iba z dvoch ingrediencií, vajec a hrášku, ale samozrejme ho môžete doplniť aj o ďalšiu zeleninu, údeniny či syr. Záleží len na vašej fantázii a chuťových preferenciách.

Ingrediencie:

  • 5 vajec natvrdo
  • 200 g mrazeného hrášku
  • 45 g želatíny
  • 1500 ml zeleninového vývaru
  • 300 ml kyslej smotany
  • pažítka na ozdobu
  • soľ, korenie

Postup:

  1. V horúcej vo vode so soľou blanžírujte 5 minút hrášok.
  2. Ochlaďte v studenej vode a odložte bokom.
  3. Olúpte natvrdo uvarené vajcia a nakrájajte ich na štvrťky či na plátky.
  4. V studenej vode rozpustite podľa návodu na obale želatínu a dôkladnejšie ju premiešajte.
  5. Zahrejte zeleninový vývar, dochuťte ho soľou a korením.
  6. Pridajte do vývaru želatínu, premiešajte a nechajte mierne vychladnúť.
  7. Nalejte trochu želatíny do vychladenej tortovej či pudingovej formy.
  8. Následne nasypte na želatínu asi dve tretiny množstva hrášku a dajte na chvíľku stuhnúť.
  9. Následne do formy vyskladajte plátky či štvrtky vajíčok a opäť zalejte želatínou a nechajte stuhnúť.
  10. Takto postupujte až dovtedy, kým celú formu nevyplníte. Počet vrstiev závisí od výšky formy, ktorú chce na tortu použiť.
  11. Na záver zmiešajte malé množstvo želatíny s tromi polievkovými lyžicami vody, trochou vývaru a kyslou smotanou.
  12. Nalejte navrch formy a nechajte stuhnúť v chladničke.

Tortu z aspiku môžete ľahko použiť ako nevšedné občerstvenie na návštevu alebo ako pohostenie pri oslave.

Torta z aspiku s vajíčkami a hráškom
zdroj: eatsmarter.com

Okrem pochúťok v aspiku môžete na domácu oslavu pripraviť aj rozmanité chlebíčky s oblohou .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.