Chutný a pestrý pokrm plný zeleniny a voňavých byliniek. Uvarte si ho spoločne s nami!
Ingrediencie
- 4 vajcia
- 200 g červenej kápie
- 200 g žltej kápie
- 100 g póru
- 100 g špargle
- 50 g cibule
- 1 mrkva
- 1 strúčik cesnaku
- tymian
- majoránka
- olivový olej
- soľ, korenie
Postup
- Stonky špargle oškrabte škrabkou na zeleninu, aby ste odstránili tvrdé vonkajšie časti, potom stonky nakrájajte na cca 5 mm kúsky.
- Očistite tiež ostatnú zeleninu. Pór a cibuľu nakrájajte na tenké kolieska.
- Mrkva a papriky na malé kocky.
- Do panvice s nepriľnavým povrchom nalejte olivový olej a vložte strúčik cesnaku.
- Keď cesnak zozlatne, odstavte ho z ohňa a pridajte mrkvu, pór, soľ, korenie a varte 2 minúty.
- Pridajte papriku, špargľu a varte ďalších 10 až 12 minút.
- V prípade potreby prilejte malé množstvo vody, občasne miešajte.
- V samostatnej miske rozšľahajte vajcia a pridajte soľ a korenie.
- Pridajte tiež bylinky a metličkou premiešajte všetky ingrediencie.
- Keď je zelenina hotová, vyberte ju z panvice a pridajte do rozšľahaného vajca.
- Premiešajte a zmes nalejte do nepriľnavej panvice s priemerom 28 cm.
- Priklopte pokrievkou smažte 6 až 8 minút na miernom ohni.
- Potom frittatu obráťte a smažte z druhej strany 3 až 4 minúty.
Výživné raňajky či večera môžu byť tiež lahodné vajíčkové nátierky! Inšpirujte sa našimi receptami s tvarohom, tuniakom či avokádom!