Farebná jarná frittata

Farebná jarná frittata

Chutný a pestrý pokrm plný zeleniny a voňavých byliniek. Uvarte si ho spoločne s nami!

Ingrediencie

  • 4 vajcia
  • 200 g červenej kápie
  • 200 g žltej kápie
  • 100 g póru
  • 100 g špargle
  • 50 g cibule
  • 1 mrkva
  • 1 strúčik cesnaku
  • tymian
  • majoránka
  • olivový olej
  • soľ, korenie

Postup

  • Stonky špargle oškrabte škrabkou na zeleninu, aby ste odstránili tvrdé vonkajšie časti, potom stonky nakrájajte na cca 5 mm kúsky.
  • Očistite tiež ostatnú zeleninu. Pór a cibuľu nakrájajte na tenké kolieska.
  • Mrkva a papriky na malé kocky.
  • Do panvice s nepriľnavým povrchom nalejte olivový olej a vložte strúčik cesnaku.
  • Keď cesnak zozlatne, odstavte ho z ohňa a pridajte mrkvu, pór, soľ, korenie a varte 2 minúty.
  • Pridajte papriku, špargľu a varte ďalších 10 až 12 minút.
  • V prípade potreby prilejte malé množstvo vody, občasne miešajte.
  • V samostatnej miske rozšľahajte vajcia a pridajte soľ a korenie.
  • Pridajte tiež bylinky a metličkou premiešajte všetky ingrediencie.
  • Keď je zelenina hotová, vyberte ju z panvice a pridajte do rozšľahaného vajca.
  • Premiešajte a zmes nalejte do nepriľnavej panvice s priemerom 28 cm.
  • Priklopte pokrievkou smažte 6 až 8 minút na miernom ohni.
  • Potom frittatu obráťte a smažte z druhej strany 3 až 4 minúty.
Omeleta so zeleninou na taliansky spôsob.
zdroj: ricettealvolo.it

Výživné raňajky či večera môžu byť tiež lahodné vajíčkové nátierky! Inšpirujte sa našimi receptami s tvarohom, tuniakom či avokádom!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.