Tento recept je naozaj jednoduchý a zvládne ho aj úplný začiatočník. Navyše je kombinácia cestovín, šunky, zeleniny, smotanovej omáčky a vlašských orechov naozaj výborná!
Čo budete potrebovať
- 400 g farfalle
- soľ podľa chuti
- 200 g stopkového zeleru
- 200 g mrazeného hrášku
- 150 g plátkov šunky
- 1 malá cibuľa
- 2 lyžice masla
- 250 ml smotany na šľahanie
- 50 ml mlieka
- čerstvo mleté korenie
- čerstvo mletý muškátový oriešok
- 50 g vlašských orechov
- 2 lyžice čerstvého kôpru
- 1 bio citrón
Postup
- Cestoviny uvarte vo vriacej osolenej vode do al dente.
- Opláchnite pod studenou vodou, kým nevychladnú, potom sceďte.
- Stopkový zeler umyte, olúpte a nakrájajte na plátky.
- Zmiešajte ho s hráškom a potom blanšírujte vo vriacej osolenej vode 2 minúty.
- Sceďte, opláchnite pod studenou vodou a znova sceďte.
- Nakrájajte šunku.
- Cibuľu olúpte a nakrájajte nadrobno.
- Vo veľkej panvici rozpustite maslo a cibuľu na ňom speňte do mäkka.
- Pridajte cestoviny, zeleninu a šunku a premiešajte, aby sa všetko spojilo.
- Pridajte smotanu a mlieko a dochuťte soľou, čiernym korením a čerstvo mletým muškátovým orieškom.
- Vlašské orechy rozpoľte a opečte na suchej panvici dozlatista.
- Citrón opláchnite v horúcej vode, osušte a nastrúhajte najemno kôru.
- Cestoviny naložte na nahriate servírovacie taniere, posypte vlašskými orechmi, čerstvým kôprom a citrónovou kôrou.
- Nechajte si chutiť!