Farfalle so šunkou, hráškom, stopkovým zelerom a vlašskými orechmi

Farfalle so šunkou, hráškom, stopkovým zelerom a vlašskými orechmi

Tento recept je naozaj jednoduchý a zvládne ho aj úplný začiatočník. Navyše je kombinácia cestovín, šunky, zeleniny, smotanovej omáčky a vlašských orechov naozaj výborná!

Čo budete potrebovať

  • 400 g farfalle
  • soľ podľa chuti
  • 200 g stopkového zeleru
  • 200 g mrazeného hrášku
  • 150 g plátkov šunky
  • 1 malá cibuľa
  • 2 lyžice masla
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 50 ml mlieka
  • čerstvo mleté korenie
  • čerstvo mletý muškátový oriešok
  • 50 g vlašských orechov
  • 2 lyžice čerstvého kôpru
  • 1 bio citrón

Postup

  • Cestoviny uvarte vo vriacej osolenej vode do al dente.
  • Opláchnite pod studenou vodou, kým nevychladnú, potom sceďte.
  • Stopkový zeler umyte, olúpte a nakrájajte na plátky.
  • Zmiešajte ho s hráškom a potom blanšírujte vo vriacej osolenej vode 2 minúty.
  • Sceďte, opláchnite pod studenou vodou a znova sceďte.
  • Nakrájajte šunku.
  • Cibuľu olúpte a nakrájajte nadrobno.
  • Vo veľkej panvici rozpustite maslo a cibuľu na ňom speňte do mäkka.
  • Pridajte cestoviny, zeleninu a šunku a premiešajte, aby sa všetko spojilo.
  • Pridajte smotanu a mlieko a dochuťte soľou, čiernym korením a čerstvo mletým muškátovým orieškom.
  • Vlašské orechy rozpoľte a opečte na suchej panvici dozlatista.
  • Citrón opláchnite v horúcej vode, osušte a nastrúhajte najemno kôru.
  • Cestoviny naložte na nahriate servírovacie taniere, posypte vlašskými orechmi, čerstvým kôprom a citrónovou kôrou.
  • Nechajte si chutiť!
Cestoviny so šunkou, zeleninou a orechmi na tanieri.
www.eatsmarter.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.