Tento skvelý recept na fazuľu s mletým mäsom je jedným z najlepších jedál, ktoré je možné podávať priateľom pri akejkoľvek príležitosti.
Čo budeme potrebovať
- 1 veľká cibuľa
- 1 červená paprika
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica oleja
- 1 vrchovatá lyžička pálivého chilli
- 1 lyžička papriky
- 1 lyžička mletej rasce
- 500 g chudého mletého hovädzieho mäsa
- 1 kocka hovädzieho vývaru
- 400 g nakrájaných paradajok v plechovke
- ½ lyžičky sušenej majoránky
- 1 lyžička cukru
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- 400 g plechovky červených fazule
- dlhozrnná ryža, na podávanie
- kyslá smotana, na podávanie
Postup
- Nakrájajte cibuľu na malé kocky, papriku nakrájajte, nadrobno nasekajte 2 strúčiky cesnaku.
- Na panvicu pridajte 1 polievkovú lyžicu oleja a nechajte 1–2 minúty zahrievať.
- Pridajte cibuľu a varte za častého miešania asi 5 minút, alebo kým cibuľa nezmäkne.
- Pridajte cesnak, červenú papriku, lyžičku chilli, lyžičku papriky a lyžičku mletej rasce.
- Poriadne premiešajte, potom nechajte ďalších 5 minút za občasného miešania variť.
- Pridajte mäso a pokračujte v miešaní aspoň 5 minút.
- Vedľa si kocku hovädzieho vývaru rozdrobte v 300 ml horúcej vody.
- To potom nalejte do panvice s mäsovou zmesou.
- Pridajte plechovku nakrájaných paradajok.
- Pridajte ½ lyžičky sušenej majoránky, lyžičku cukru a poriadne osoľte a okoreňte.
- Pridajte 2 lyžice paradajkového pretlaku a omáčku dobre premiešajte.
- Všetko priveďte do varu, poriadne premiešajte a panvicu priklopte pokrievkou. Znížte teplotu, kým nebude jemne bublať, a nechajte takto variť 20 minút.
- Po miernom prevarení by zmes mala vyzerať hustá a šťavnatá.
- Sceďte a prepláchnite plechovku červených fazule a vmiešajte ich do hrnca s čili.
- Znovu priveďte do varu a zľahka nechajte prebublávať bez pokrievky ďalších 10 minút.
- Vypnite a chilli con carne nechajte odpočinúť pod pokrievkou ďalších 10 minút.
- Podávajte s kyslou smotanou a obyčajnou varenou dlhozrnnou ryžou.