Mexické fazuľa sú niečo, čo vám nesmie ujsť! Rýchle riešenie pre vyťažený pracovný týždeň!
Čo budeme potrebovať
- 2 lyžičky olivového oleja
- 1 stredná červená cibuľa, nakrájaná nadrobno
- 2 strúčiky cesnaku, rozdrvené
- 1 veľká červená kapia, nakrájaná nadrobno
- 2 lyžičky chilli prášku
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- 2 x 400 g plechovky nakrájaných paradajok
- 2 x 400 g konzervy červených fazule, odkvapkané, prepláchnuté
- 125 g kukurice
- 1 lyžička práškového cukru
- 2 lyžice najemno nasekanej petržlenovej vňate
- ryža Basmati, na podávanie
- Plátky avokáda, na podávanie
Postup
- Vo veľkom hrnci na strednej teplote rozohrejte olej.
- Pridajte cibuľu a cesnak.
- Varte 3 až 4 minúty do zmäknutia.
- Pridajte kapiu a chilli prášok.
- Varte 2 až 3 minúty alebo kým kapia nezmäkne.
- Pridajte paradajkový pretlak, paradajky, fazuľa, kukuricu a cukor.
- Priveďte do varu, potom znížte teplotu na minimum.
- Varte 20 minút, alebo kým zmes mierne nezhustne.
- Podávajte s ryžou, petržlenom a avokádom.
Mexiko bez nachos je ako … jednoducho bez týchto receptov na mexickej nachos , ako by ste neboli!