Fazuľa v sladko pálivom náleve

Fazuľa v sladko pálivom náleve

Jeseň so sebou často prináša obdobie kedy sa snažíme uchovať letné čerstvé ovocie a zeleninu, aby sme si ich mohli užívať po celý rok. Či už ide o výrobu džemu, mrazenie iných dobrôt alebo nakladanie zeleniny, je to určite niečo, čo sa praktizuje často a teší sa veľkej obľube.

Čo budeme potrebovať

  1. 300 g žltých fazule
  2. 250 ml vody
  3. 200 ml bieleho octu
  4. 75 g medu
  5. 2 lyžice chilli papričky
  6. Chilli paprička (nakrájaná)
  7. 2 strúčiky cesnaku
  8. Lyžica horčičných semienok
  9. Lyžička soli

Postup

  1. Začneme sterilizáciou pohárov
  2. Tie varíme v horúcej vode po dobu 10 minút
  3. Rovnako tak vyvaríme viečka na poháre
  4. Oba komponenty potom necháme okopať na čistej utierke
  5. V hrnci privedieme do varu vodu, med, ocot a soľ
  6. Zmes udržujeme stále teplú, kým ju nebudeme potrebovať
  7. Medzitým si vo vedľajšom hrnci uvaríme fazuľu, aby boli čiastočne uvarené, ale stále chrumkavé (asi 3 minúty) a scedíme
  8. Keď sú pripravené, naplníme nimi poháre
  9. Pridáme čili korenie aj nakrájanú papričku, horčičné semienka a cesnak
  10. Všetko zalejeme nálevom, ale ponecháme 3 centimetre od hrdla pohára
  11. Poháre vložíme do hrnca s horúcou vodou a utierkou na dne, začneme variť
  12. Vo vodnom kúpeli fazuľu zavárame po dobu 10 minút
  13. Vyberieme ich z vody a necháme ich vychladnúť
  14. Jednotlivé poháre skontrolujeme, že dobre tesnia, označíme ich a uložíme na suché miesto
Červená fazuľa v štipľavom náleve s chilli.
Zdroj: canningandcookingathome.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.