Luxusné zelené fazuľky restované na olivovom oleji a masle spolu s cesnakom a slaninkou sú jednoduchým a chutným spôsobom, ako túto nie vždy obľúbenú zeleninu servírovať ako súčasť delikátneho sviatočného menu.
INGREDIENCIA
- 500 g zelených fazuliek, čerstvých, opláchnutých, so zastrihnutými koncami
- ½ lyžičky soli
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 lyžica masla
- 6 strúčikov cesnaku, nasekaných
- 6 prúžkov slaniny, uvarených, zbavených tuku, nakrájaných
POSTUP
- Priveďte do varu vodu vo veľkom hrnci, pridajte zelené fazuľky (voda by mala byť tesne nad fazuľkami) a ½ lyžičky soli.
- Varte na stredne miernom ohni 5 minút, fazuľky sceďte.
- Vo veľkej panvici na strednom plameni rozohrejte olivový olej a maslo.
- Pridajte nasekaný cesnak a za stáleho miešania ho restujte asi 30 sekúnd.
- Pridajte nakrájanú uvarenú slaninu a zelené fazuľky.
- Vymažte na strednom plameni asi 1 minútu, aby sa všetky ingrediencie spojili.
- Odstráňte zo sporáka.
- Ochutnajte av prípade potreby dosoľte.
- Užite si to!