Vyskúšajte túto chutnú prílohu, ktorá sa skvele hodí ku grilovanému či pečenému mäsu. Servírovať tento pokrm však môžete aj samostatne ako ľahký hlavný chod.
INGREDIENCIA
- 500 g zelených fazuliek, nakrájaných
- 500 g kvalitných konzervovaných paradajok
- 1 malá cibuľa, nakrájaná nadrobno a/alebo 1 strúčik cesnaku, nakrájaný nadrobno
- soľ a korenie podľa chuti
- olivový olej
- niekoľko lístkov čerstvej bazalky (voliteľne)
POSTUP
- Orestujte si cibuľu a/alebo cesnak na olivovom oleji.
- Potom pridajte konzervované paradajky a nechajte dusiť.
- Medzitým blanšírujte nakrájané zelené fazuľky v dobre osolenej vode, kým nebudú chrumkavé.
- Potom sceďte a pridajte ich do paradajkovej omáčky spolu s trochou vody z varenia a nechajte ich v omáčke dusiť do mäkka.
- Dobrú chuť!