Fazuľová jesenná polievka s chilli

Fazuľová jesenná polievka s chilli

Ak existuje pokrm, ktorý rozhodne dokáže zahriať, potom je to jednoznačne táto lahôdka. Nielen, že dokonale zasýti, ale bude nám po nej krásne teplúčko a nebude sa nám chcieť nič robiť. Výhodou je, že sa pripravuje v pomalom hrnci, takže nie je potrebné ju strážiť.

Ingrediencie:

  • 1 plechovka pečených drvených paradajok
  • 450 g čerstvých paradajok nakrájaných na malé kocky
  • 1 polievková lyžica chilli prášku
  • 2 lyžičky mletej rasce
  • 1 lyžička mletého koriandra
  • 3 – 4 strúčiky prelisovaného cesnaku
  • 1 nakrájaná veľká cibuľa
  • 1 nakrájaná veľká mrkva
  • 1 veľká nakrájaná chilli paprička (ideálne odroda Poblano)
  • 3/4 hrnčeka pšeničných otrúb
  • Soľ podľa chuti
  • 1/2 lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia (kto má rád ostrejší, môže dať viac)
  • 1 – 2 hrnčeky vody

Na dokončenie:

  • 1 plechovka opláchnutých čiernych fazule
  • 1 plechovka opláchnutých červených fazule

Na ozdobu:

  • Kyslá smotana
  • Strúhaný syr čedar
  • Nakrájaná jarná cibuľka
  • Čerstvý koriander
  • Mesiačiky čerstvej limetky

Postup:

  • Pripravíme si pomalý hrniec s objemom 5 až 6 litrov a postupne doň dáme drvené paradajky, nakrájané paradajky, chilli prášok, rascu, koriander, cesnak, cibuľu, mrkvu, chilli papričku poblano, otruby, 1 – 2 hrnčeky vody.
  • Osolíme, okoreníme, znova zamiešame a zaklopíme.
  • Pri nižšej teplote necháme variť 7 až 8 hodín, pri vyššej stačí 5 – 6 hodín.
  • Akonáhle sú otruby uvarené, prisypeme červenú i čiernu fazuľu, znovu zaklopíme a ešte tak 15 minút varíme.
  • Podávame ozdobené kyslou smotanou, čedarom, nakrájanou jarnou cibuľkou, koriandrom a nakoniec aj mesiačiky limetky.
Vegetariánske chilli s obilninami a fazuľami.
Zdroj: https://www.countryliving.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.