Ďalšiu bielkovinovú bombu prinášame v podobe nátierky z fazule. Inšpirujte sa!
Ingrediencie
- 1 plechovka bielych fazule
- 1ks menšia cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- 1/4 hrnčeka sušených paradajok v oleji
- 1/2 citróna (šťava)
- Čerstvá petržlenová vňať
- Čerstvá pažítka
- 1 lyžica vody
- Soľ a mleté korenie na dochutenie
Postup
- Cibuľu a cesnak nasekajte najemno. Potom ich niekoľko minút restujte na oleji pokiaľ ľahko nezhnednú.
- Orestovaný cesnak s cibuľou dajte do mixéra a pridajte scedené a opláchnuté fazule.
- Pridajte aj šťavu z citróna, sušené paradajky, petržlenovú vňať, pažítku a lyžicu vody.
- Niekoľko minút mixujte, kým nebude konzistencia jemná a hladká.
- Nakoniec osoľte a okoreňte podľa chuti.
- Podávajte s čerstvým celozrnným chlebom.