Fazuľová polievka na kyslo s klobásou

Fazuľová polievka na kyslo s klobásou

Kyslo je veľmi kyslý a fazuľačka veľmi fazuľová? Spojte to a vznikne tento úžasný variant.

Čo budeme potrebovať

  • 200 g fazule
  • soľ
  • 60 – 80 g slaniny
  • 2 cibuľa
  • 2 lyžice mletej sladkej papriky
  • štipka chilli korenia
  • 400 g kyslej kapusty
  • vývar alebo voda s kockou bujónu
  • 4 paradajky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 nožičky klobásy

Postup

  1. Deň vopred namočenej fazule uvaríme domäkka
  2. Vývar z fazule scedíme do hrnca na polievku a doplníme ho na cca 1,5 l vývarom alebo vodou s kockou bujónu
  3. Fazuľu zatiaľ odložíme
  4. Na polovici nadrobno nakrájanej slaniny opražíme na nakrájanú cibuľu a zasypeme ju paprikou a čili korením
  5. Premiešame a všetko pridáme do polievky, kam vložíme aj nakrájanú kapustu vrátane nálevu
  6. Všetko varíme takmer domäkka
  7. Potom do polievky pridáme sparené a na kúsky nakrájané paradajky, odložené fazule a všetko krátko povaríme
  8. Nakoniec polievku dochutíme ešte soľou, korením, prípadne feferónkou a doplníme na kolieska nakrájanou klobásou osmaženou na druhej polovici slaniny
Hustá polievka s fazuľami a klobásou.
Zdroj: foodiecrush.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.