Táto polievka z fazule je národným bulharským pokrmom. Hovorí sa jej tiež čorba .
Dá sa do nej pridať niekoľko druhov zeleniny, od paradajok až po cuketu, a môžeme pridať aj údené či bravčové mäso.
My zvolili tento variant a chutí naozaj skvele!
Čo budeme potrebovať
- 150 g fazule
- 50 g zeleru
- 100 g mrkvy
- 50 ml oleja
- 100 g cibule
- 20 g hladkej múky
- 100 g kapie (aj sterilizované)
- soľ
- cesnak
- 30 g údeného mäsa
- pažítka
Postup
- Namočené fazule uvaríme spoločne s zelerom a mrkvou.
- Na oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu a pridáme hladkú múku, tým urobíme zápražku. Tú potom zriedime a povaríme.
- Spojíme s fazuľami. Na kocky nakrájame zeler, mrkvu a kapiu.
- Okoreníme soľou, cesnakom a pridáme údené mäso.
- Nakoniec pridáme pažítku