Fazuľová polievka s údeným mäsom

Fazuľová polievka s údeným mäsom

Táto polievka z fazule je národným bulharským pokrmom. Hovorí sa jej tiež čorba .

Dá sa do nej pridať niekoľko druhov zeleniny, od paradajok až po cuketu, a môžeme pridať aj údené či bravčové mäso.

My zvolili tento variant a chutí naozaj skvele!

Čo budeme potrebovať

  • 150 g fazule
  • 50 g zeleru
  • 100 g mrkvy
  • 50 ml oleja
  • 100 g cibule
  • 20 g hladkej múky
  • 100 g kapie (aj sterilizované)
  • soľ
  • cesnak
  • 30 g údeného mäsa
  • pažítka

Postup

  1. Namočené fazule uvaríme spoločne s zelerom a mrkvou.
  2. Na oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu a pridáme hladkú múku, tým urobíme zápražku. Tú potom zriedime a povaríme.
  3. Spojíme s fazuľami. Na kocky nakrájame zeler, mrkvu a kapiu.
  4. Okoreníme soľou, cesnakom a pridáme údené mäso.
  5. Nakoniec pridáme pažítku
Polievkový tanier plný lahodnej polievky z fazule a údeného mäsa.
Zdroj: thespruceeats.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.