Fazuľovo-cestovinový šalát

Fazuľovo-cestovinový šalát

Skvelý obed či večera nielen pre teplé letné dni, kedy vás skvele zasýtia aj osviežia. Môžete ho pripraviť aj ako občerstvenie pre hostí na záhradné párty.

Ingrediencie:

  • 200 g cestovín, napríklad fusilli
  • 200 g fazule z konzervy
  • 200 g cíceru z konzervy
  • 100 g konzervovanej kukurice
  • 1/2 šálky talianskej šalátovej zálievky
  • 1/2 šálky majonézy
  • 1/2 čajovej lyžičky červených koreninových vločiek
  • soľ

Postup:

  1. Cestoviny uvarte v osolenej vriacej vode podľa návodu na obale.
  2. Uvarené cestoviny zlejte, prepláchnite studenou vodou a odložte nabok.
  3. Fazuľa, cícer a kukuricu z konzervy tiež prepláchnite a nechajte odkvapkať.
  4. Následne ich vo veľkej mise zmiešajte s cestovinami.
  5. V samostatnej malej miske zmiešajte taliansku šalátovú zálievku, majonézu a vločky červeného korenia.
  6. Zmes fazule a cestovín prelejte pripravenou zálievkou a zľahka premiešajte.
  7. Ochutnajte av prípade potreby pridajte trochu soli.
  8. Pred podávaním vložte aspoň na 2 hodiny do chladničky.

Fazuľový šalát s cestovinami môžete konzumovať len tak, alebo prípadne s čerstvým pečivom.

cestovinový šalát s fazuľami a cícerom
zdroj: thespruceeats.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.