Fazuľový guláš

Fazuľový guláš

Vyskúšajte tento guláš z 3 druhov fazule, ktorý je chutný a výdatný, pripravený vegánsky a bezlepkovo. Skvele chutí napríklad s ryžou, ktorá nasiakne úžasnú chuť omáčky a skvele ožije.

INGREDIENCIA

  • 2 stredné cibule, nakrájané
  • 1 lyžička pálivej údenej papriky
  • 2 400 g konzervovaných nakrájaných paradajok
  • 400 g konzervovaných fazule cannellini
  • 400 g konzervovaných fazule red kidney
  • 400 g konzervovaných maslových fazule
  • 100 ml vegánskej smotany
  • 1 lyžica slnečnicového oleja
  • mletá soľ a korenie podľa chuti

POSTUP

  • V hrnci rozohrejte olej a pridajte cibuľu.
  • Restujte na miernom ohni 10–15 minút, kým cibuľa nezmäkne a nezačne hnednúť a karamelizovať.
  • Vmiešajte pikantnú údenú papriku a restujte ďalšiu minútu.
  • Pridajte paradajky a priveďte do varu.
  • Znížte teplotu a varte 5 minút.
  • Jemne vmiešajte všetky fazule.
  • Priveďte späť do varu, znížte teplotu, prikryte a varte 5 minút, aby sa fazuľa dôkladne prehriala.
  • Odoberte z platne a nechajte 5 minút odstáť pod pokrievkou.
  • Jemne vmiešajte smotanu a dochuťte čerstvo mletou soľou a korením podľa chuti.
  • Podávajte s ryžou alebo kúskami chrumkavého chleba.
Guláš z 3 druhov fazule v hrnci ozdobený petržlenovou vňaťou.
www.especiallyvegan.co.uk

Vyskúšajte aj naše ďalšie recepty so šošovkou 6x inak ! Máme pre vás varianty so zelenou, červenou aj čiernou šošovkou.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.