Pikantný hustý vege guláš ochutený údenou paprikou si musí obľúbiť snáď každý! Vďaka fazuľkám a zelenine je pokrm skvele výdatný a sýty. Navyše je vegánsky, bez lepku a hotový do 30 minút.
Ingrediencie
- 1 lyžica olivového oleja
- 2 červené cibule, nakrájané
- 2 červené papriky, zbavené semienok, nakrájané na kocky
- 2 strúčiky cesnaku, olúpané a rozdrvené
- 2 – 3 lyžice sladkej údenej papriky
- 800 g nakrájaných konzervovaných paradajok
- 400 ml zeleninového vývaru
- 1 polievková lyžica trstinového cukru
- 1 štipka mletého čierneho korenia
- 1 štipka soli
- 800 g konzervovaného fazuľového mixu, odkvapkaného a prepláchnutého
- 4 lyžice čerstvej petržlenovej vňate, nasekané, na ozdobu (voliteľne)
- 4 lyžice kyslej smotany na podávanie (voliteľne)
Postup
- Vo veľkej panvici rozohrejte 1 lyžicu olivového oleja a na strednom plameni 5 minút opekajte cibuľu a červenú papriku.
- Pridajte cesnak a opekajte 1 minútu.
- Vmiešajte sladkú údenú papriku a opekajte po dobu 1 minúty.
- Dávajte pozor, aby ste papriku nenechali restovať dlhšie, mohla by zhorknúť.
- Vmiešajte konzervované paradajky, zeleninový vývar a cukor a dochuťte soľou a korením.
- Varte 10 minút, občas zamiešajte.
- Pridajte fazuľu a varte 2 minúty, kým sa fazuľa neprehreje.
- Posypte lístky čerstvej petržlenovej vňate a podávajte.