Fazuľový guláš s klobásou

Fazuľový guláš s klobásou

Tento guláš plný hrejivého korenia, kúskov choriza a klobások chipotala je skvelou večerou pre chladné zimné večery. Vaša rodina ho bude milovať!

INGREDIENCIA

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 20-30 klobások chipolata
  • 1 veľká červená cibuľa, olúpaná a nakrájaná
  • 2 červené papriky, zbavené semienok a nakrájané
  • 20 mini choriz, nakrájaných na polovicu
  • 3 strúčiky cesnaku, olúpané a nasekané
  • 2 lyžičky papriky
  • 1 lyžička sušeného tymiánu
  • ½ šálky (120 ml) červeného vína (voliteľne)
  • 2 kocky kuracieho vývaru, rozdrobené
  • 3 konzervy nakrájaných paradajok (každá po 400 g
  • 400 g konzervovaných malých, bielych fazule, scedených a prepláchnutých
  • 400 g konzervovaných fazule cannellini, scedených a prepláchnutých

POSTUP

  • Rozohrejte olej na veľkej nepriľnavej panvici, kým nebude horúci, a opekajte klobásy chipolata po celom povrchu (možno to budete musieť urobiť v dvoch dávkach, pokiaľ vaša panvica nie je dostatočne veľká).
  • Malo by to trvať asi 6-8 minút.
  • Pridajte cibuľu a restujte ďalšie 3 minúty na strednom plameni, kým cibuľa mierne nezmäkne.
  • Pridajte červenú papriku a kúsky mini choriza a restujte ďalšie 3 minúty.
  • Ďalej pridajte cesnak, papriku a tymian a premiešajte.
  • Restujte 1 minútu, potom pridajte víno.
  • Nechajte víno 2-3 minúty prebublávať, kým sa nezredukuje.
  • Oškriabte všetky kúsky, ktoré sa v tomto okamihu prilepili na panvicu.
  • Rozdrobte kocky vývaru a premiešajte, potom pridajte paradajky z konzervy.
  • Premiešajte a priveďte k miernemu varu.
  • Znížte teplotu a varte 15 minút, počas varenia niekoľkokrát premiešajte.
  • Pridajte scedené fazule, zamiešajte a varte ďalších 5 minút, kým sa nezahrejú.
  • Podávajte so zemiakovou kašou a hráškom podľa chuti.
Guláš z fazule s klobásami vo veľkom hrnci s vareškou.
www.kitchensanctuary.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.