Tento guláš plný hrejivého korenia, kúskov choriza a klobások chipotala je skvelou večerou pre chladné zimné večery. Vaša rodina ho bude milovať!
INGREDIENCIA
- 2 lyžice olivového oleja
- 20-30 klobások chipolata
- 1 veľká červená cibuľa, olúpaná a nakrájaná
- 2 červené papriky, zbavené semienok a nakrájané
- 20 mini choriz, nakrájaných na polovicu
- 3 strúčiky cesnaku, olúpané a nasekané
- 2 lyžičky papriky
- 1 lyžička sušeného tymiánu
- ½ šálky (120 ml) červeného vína (voliteľne)
- 2 kocky kuracieho vývaru, rozdrobené
- 3 konzervy nakrájaných paradajok (každá po 400 g
- 400 g konzervovaných malých, bielych fazule, scedených a prepláchnutých
- 400 g konzervovaných fazule cannellini, scedených a prepláchnutých
POSTUP
- Rozohrejte olej na veľkej nepriľnavej panvici, kým nebude horúci, a opekajte klobásy chipolata po celom povrchu (možno to budete musieť urobiť v dvoch dávkach, pokiaľ vaša panvica nie je dostatočne veľká).
- Malo by to trvať asi 6-8 minút.
- Pridajte cibuľu a restujte ďalšie 3 minúty na strednom plameni, kým cibuľa mierne nezmäkne.
- Pridajte červenú papriku a kúsky mini choriza a restujte ďalšie 3 minúty.
- Ďalej pridajte cesnak, papriku a tymian a premiešajte.
- Restujte 1 minútu, potom pridajte víno.
- Nechajte víno 2-3 minúty prebublávať, kým sa nezredukuje.
- Oškriabte všetky kúsky, ktoré sa v tomto okamihu prilepili na panvicu.
- Rozdrobte kocky vývaru a premiešajte, potom pridajte paradajky z konzervy.
- Premiešajte a priveďte k miernemu varu.
- Znížte teplotu a varte 15 minút, počas varenia niekoľkokrát premiešajte.
- Pridajte scedené fazule, zamiešajte a varte ďalších 5 minút, kým sa nezahrejú.
- Podávajte so zemiakovou kašou a hráškom podľa chuti.