Fazuľový šalát s quinoou

Fazuľový šalát s quinoou

Výživný, na bielkoviny bohatý šalát, ktorý môže byť veľmi chutným obedom.

Ingrediencie:

  • 300 g sušených čiernych fazule
  • 1 šálka quinoy
  • 1 červená cibuľa
  • 4 šalotky
  • 1 žltá paprika
  • 3 PL jablčného octu
  • 1 PL sójovej omáčky
  • 1 PL čerstvej limetkovej šťavy
  • 1/4 šálky olivového oleja
  • soľ

Postup:

  1. Fazuľu aj quinú dôkladne prepláchnite.
  2. Vo veľkom hrnci zalejte fazuľu studenou vodou a priveďte ich do varu.
  3. Následne sporák vypnite. Hrniec priklopte pokrievkou a nechajte hodinu odstáť.
  4. Fazuľu zlejte, vráťte do hrnca a prelejte ich trochou vody.
  5. Priveďte do varu a varte na miernom ohni, kým fazuľa nezmäknú, približne hodinu a pol.
  6. Počas posledných desiatich minút varenie fazuľa osoľte.
  7. Zlejte vodu a nechajte fazuľu vychladnúť.
  8. V medziobdobí v stredne veľkom hrnci zmiešajte quinu s dvoma šálkami vody a štipkou soli.
  9. Priveďte do varu, hrniec priklopte a varte quinou na miernom ohni, kým sa voda nevyvarí, približne 15 minút.
  10. Quinú z hrnca vyberte a nechajte vychladnúť.
  11. Červenú cibuľu, šalotku a papriku nakrájajte nadrobno.
  12. Vo veľkej mise zmiešajte jablkový ocot, sójovú omáčku, olivový olej a limetkovú šťavu.
  13. Pridajte čierne fazule, quinú, šalotku, červenú cibuľu, žltú papriku a koriander.
  14. Na záver šalát osoľte a dôkladne premiešajte.
Misa so šalátom z quinoy, fazule, papriky a cibule
zdroj: foodandwine.com

Skvele sa k fazuľovému šalátu hodí aj vlastnoručne upečené pečivo. Vyskúšajte naše chrumkavé domáce bagety .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.