Výživný, na bielkoviny bohatý šalát, ktorý môže byť veľmi chutným obedom.
Ingrediencie:
- 300 g sušených čiernych fazule
- 1 šálka quinoy
- 1 červená cibuľa
- 4 šalotky
- 1 žltá paprika
- 3 PL jablčného octu
- 1 PL sójovej omáčky
- 1 PL čerstvej limetkovej šťavy
- 1/4 šálky olivového oleja
- soľ
Postup:
- Fazuľu aj quinú dôkladne prepláchnite.
- Vo veľkom hrnci zalejte fazuľu studenou vodou a priveďte ich do varu.
- Následne sporák vypnite. Hrniec priklopte pokrievkou a nechajte hodinu odstáť.
- Fazuľu zlejte, vráťte do hrnca a prelejte ich trochou vody.
- Priveďte do varu a varte na miernom ohni, kým fazuľa nezmäknú, približne hodinu a pol.
- Počas posledných desiatich minút varenie fazuľa osoľte.
- Zlejte vodu a nechajte fazuľu vychladnúť.
- V medziobdobí v stredne veľkom hrnci zmiešajte quinu s dvoma šálkami vody a štipkou soli.
- Priveďte do varu, hrniec priklopte a varte quinou na miernom ohni, kým sa voda nevyvarí, približne 15 minút.
- Quinú z hrnca vyberte a nechajte vychladnúť.
- Červenú cibuľu, šalotku a papriku nakrájajte nadrobno.
- Vo veľkej mise zmiešajte jablkový ocot, sójovú omáčku, olivový olej a limetkovú šťavu.
- Pridajte čierne fazule, quinú, šalotku, červenú cibuľu, žltú papriku a koriander.
- Na záver šalát osoľte a dôkladne premiešajte.
Skvele sa k fazuľovému šalátu hodí aj vlastnoručne upečené pečivo. Vyskúšajte naše chrumkavé domáce bagety .