Fazuľový šalát z troch druhov fazule

Fazuľový šalát z troch druhov fazule

Jednoduchý šalát, v ktorom sa kombinuje chuť a farby troch druhov fazule.

Ingrediencie:

  • 300 g čerstvých zelených fazuliek
  • 300 g bielych fazule z konzervy
  • 300 g červených fazule z konzervy
  • 1 žltá paprika
  • 1/2 šálky červenej cibule
  • 1/3 šálky olivového oleja
  • 1/4 šálky bieleho vínneho octu
  • 1/4 šálky nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
  • 3 PL medu
  • 2 čajové lyžičky dijonskej horčice
  • 3/4 čajovej lyžičky soli

Postup:

  1. V malej miske zmiešajte olivový olej, ocot, med, horčicu, soľ a dajte bokom.
  2. V hrnci priveďte do varu vodu a zároveň si naplňte veľkú misu ľadom a vodou a dajte bokom.
  3. Akonáhle sa voda v hrnci začne variť, pridajte do nej nakrájané zelené fazuľky a nechajte ich povariť asi 3-4 minúty, kým nezmäknú.
  4. Následne ich sceďte a preložte do misky s ľadovou vodou.
  5. Nechajte ich niekoľko sekúnd odpočinúť a zlejte.
  6. Vo veľkej mise zmiešajte zelené fazuľky s prepláchnutými a odkvapkanými bielymi a červenými fazuľami.
  7. Pridajte do misy tiež nakrájanú žltú papriku, červenú cibuľu a petržlenovú vňať.
  8. Všetko zalejte pripravenou zálievkou a dôkladne premiešajte.
Pokrm zo zmesi bielych, červených a zelených fazule
zdroj: cookingclassy.com

Máte pre quinú slabosť? Vyskúšajte aj ďalšie recepty s quinoou !

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.