Svieže recepty na šaláty z feniklu v 6 rôznych variantoch. Inšpirujte sa!

Vyskúšajte naše luxusné recepty na feniklové šaláty, ktoré si zamilujete!

Nemáte s touto superdravou zeleninou žiadne skúsenosti?

Nevadí!

Prinášame vám aj tipy, ako ju správne vybrať v obchode a tiež ako ju pripraviť.

Pomaranče sa tiež skvele hodia do nápojov, dezertov, múčnikov, mäsových jedál aj na konzerváciu. Inšpirujte sa našimi pomarančovými receptami !

Tipy, ako správne vybrať a pripraviť fenikel

Fenikel je skvelá zelenina, ktorá sa perfektne hodí do šalátov. Než ju ale budete môcť zjesť, musíte ju nakrájať. Prinášame vám návod, ako si s feniklom hravo poradiť .

Ak si fenikel kupujete v obchode, vyberte si taký, ktorý je vzhľadom na svoju veľkosť ťažký a má vrstvy pevne zabalené . Stonky by mali byť pevné, nie gumové a nemali by plandať. Vyhnite sa feniklu s voľnými vonkajšími vrstvami alebo tým, ktoré vyzerajú pomliaždene alebo rozštiepene.

Fenikel sa predáva ako so stonkami, tak aj bez. Lepšie je kúpiť fenikel so stonkami, pretože dlhšie vydrží . Stonky a listy sú navyše aj jedlé. Listy sú skvelé do šalátov a stonky je možné nakrájať do omáčok či do vývarov.

Fenikel je možné konzumovať surový alebo varený – oboje má svoje výhody! Fenikel je v surovom stave chrumkavý a sladký; akonáhle je uvarený, stane sa hodvábne mäkkým.

A teraz si povieme, ako fenikel nakrájať.

  1. Orežte stonky feniklu v blízkosti miesta, kde sú spojené s cibuľou.
  2. Prerežte cibuľu na polovicu .
  3. Orežte trochu zo spodnej časti cibule feniklu, aby bolo dno stabilné .
  4. Potom prerežte priamo dole koreňom cibule.
  5. Polovky nakrájajte na štvrtky .
  6. Znovu prerežte priamo dole koreňom.
  7. Olúpte všetky zvädnuté vonkajšie vrstvy.
  8. Fenikel nakrájajte naprieč na plátky .
  9. Začnite v hornej časti cibule a postupujte smerom ku koreňu.
  10. Plátky nakrájajte silné alebo tenké, podľa vášho receptu.
  11. Na naozaj tenké plátky použite krájač na zeleninu .
  12. Ak si chcete fenikel uložiť na neskôr, ponorte plátky do trochy vody , zakryte a dajte do chladničky.

A ako sa recepty podarili vám? Napíšte nám do komentárov!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.