Feniklový šalát s hroznom, pistáciami a mätou

Feniklový šalát s hroznom, pistáciami a mätou

Čerstvé predjedlo alebo chutná príloha, ktorú zapôsobíte na svojich priateľov a rodinu. Neobvyklá kombinácia chutí a textúr naozaj skvele funguje – sladké pečené hrozno, voňavý fenikel a chrumkavé pistácie sa krásne dopĺňajú s horčičným dresingom. To všetko hotové iba za 20 minút!

Ingrediencie

  • 400 g červeného hrozna
  • 3 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 2 lyžičky rasce
  • 1 polievková lyžica dijonskej horčice
  • šťava z ½ citróna
  • 3 plody feniklu, najemno nakrájané
  • 85 g žeruchy
  • 15 g čerstvej mäty, najemno nasekané
  • 60 g pistácií, nahrubo nasekaných

Postup

  1. Rúru predhrejte na plyn na 220 °C.
  2. Hrozno, 1 polievkovú lyžicu oleja a polovicu rasce dajte na pekáč a premiešajte.
  3. Pečte 12–15 minút, kým hrozno nepraskne.
  4. Vyberte z rúry a nechajte bokom vychladnúť, pričom si z plechu ponechajte šťavu.
  5. Na zálievku vložte 2 lyžice vyhradenej šťavy z plechu do misky.
  6. Pridajte horčicu, citrónovú šťavu, zvyšný olej a rascu.
  7. Dobre prešľahajte, aby sa všetko spojilo.
  8. Vo veľkej mise zmiešajte fenikel, žeruchu a mätu.
  9. Vyklopte na servírovací tanier, posypte pečeným hroznom a pistáciami.
  10. Tesne pred podávaním pokvapkajte zálievkou.
Šalát z feniklu, hrozna, pistácií a mäty servírovaný na tanieriku s lyžicou.
www.realfood.tesco.com

Chcete si pripraviť ľahké jedlo, ale nemáte inšpiráciu? Potom vyskúšajte tie najlepšie recepty na šaláty s kuracím mäsom . Navyše vám prinášame skvelé tipy na výborné dresingy.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.