Keď sa koniec augusta prehupne do septembra, začnú do nášho CSA boxu prichádzať papriky. Objavuje sa krásny sortiment bežných i obskurných papričiek a jedným z najlepších spôsobov, ako ich uchovať, je hodiť ich do fermentačnej nádoby a nechať pracovať dobré baktérie. Tento recept na fermentovanej pepperoncini je skvelý spôsob, ako začať.
Čo budeme potrebovať
- 300 ml vody
- 2 lyžice soli
- 450 g baraních rohov
- 4 strúčiky cesnaku
- Bobkový list
Postup
- Vo veľkom hrnci si privedieme do varu vodu
- Pridáme soľ a miešame, kým sa nerozpustí
- Potom sporák vypneme a vodu so soľou necháme vychladnúť.
- Do jednotlivých pohárov natesno naukladáme papričky
- Medzi jednotlivé kusy pridáme celý cesnak a bobkový list
- Baranie rohy zalejeme vychladnutý nálevom
- Poháre uzavrieme a necháme ich 10 dní fermentovať
- Po 10 dňoch papriky ochutnáme
- Fermentujeme tak dlho, kým nezískajú vašu preferovanú chuť
- Papriky umiestnime do chladničky alebo na chladné miesto
Pokiaľ dávate prednosť kyslejšej chuti, pokračujte vo fermentácii paprík, kým nezískate chuť, ktorú máte radi, testujte každých 5 až 7 dní vo svojom voľnom čase. Pokiaľ je recept na nakladané baranie vykonaný správne, tak v soľnom náleve vydrží asi 1 rok.