Jednoduchý a zároveň luxusný recept na cestoviny s krevetami, sušenými paradajkami a špargľou, ktoré môžete naservírovať aj tým najnáročnejším hosťom. Navyše ich máte hotové za chvíľu!
Čo budete potrebovať
- 1 šálka vriacej vody
- 1/2 šálky sušených paradajok, nakrájaných
- 170 g nevarených fettuccine
- 230 g paradajkovej omáčky
- 2 lyžice šťavy zo mušlí
- 2 lyžice nesladené jablčnej šťavy
- 1 lyžička kari
- 1/4 lyžičky korenia
- 500 g čerstvej špargle, orezanej a nakrájanej na cca 2,5 cm kúsky
- 1 lyžica olivového oleja
- 1/2 šálky na tenké plátky nakrájané jarné cibuľky
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 500 g nevarených stredných kreviet, olúpaných a bez čriev
Postup
- V malej miske zalejte vriacou vodou sušené paradajky; nechajte 2 minúty odstáť.
- Sceďte a dajte bokom.
- Uvarte fettuccine podľa návodu na obale.
- Medzitým v malej miske zmiešajte paradajkovú omáčku, šťavu zo mušlí, jablkový džús, karí a korenie; dajte bokom.
- Vo veľkej nepriľnavej panvici postriekanej olejom v spreji restujte špargľu na oleji 2 minúty.
- Pridajte jarnú cibuľku a cesnak a restujte a miešajte ešte 1 minútu.
- Vmiešajte krevety.
- Restujte a miešajte ďalšie 3 minúty, alebo kým krevety nezružovie.
- Vmiešajte zmes paradajkovej omáčky a sušené paradajky a prehrejte.
- Fettuccine sceďte a pridajte na panvicu.
- Všetko premiešajte.
- Dobrú chuť!