Fettuccine s krevetami, sušenými paradajkami a špargľou

Fettuccine s krevetami, sušenými paradajkami a špargľou

Jednoduchý a zároveň luxusný recept na cestoviny s krevetami, sušenými paradajkami a špargľou, ktoré môžete naservírovať aj tým najnáročnejším hosťom. Navyše ich máte hotové za chvíľu!

Čo budete potrebovať

  • 1 šálka vriacej vody
  • 1/2 šálky sušených paradajok, nakrájaných
  • 170 g nevarených fettuccine
  • 230 g paradajkovej omáčky
  • 2 lyžice šťavy zo mušlí
  • 2 lyžice nesladené jablčnej šťavy
  • 1 lyžička kari
  • 1/4 lyžičky korenia
  • 500 g čerstvej špargle, orezanej a nakrájanej na cca 2,5 cm kúsky
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1/2 šálky na tenké plátky nakrájané jarné cibuľky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 500 g nevarených stredných kreviet, olúpaných a bez čriev

Postup

  • V malej miske zalejte vriacou vodou sušené paradajky; nechajte 2 minúty odstáť.
  • Sceďte a dajte bokom.
  • Uvarte fettuccine podľa návodu na obale.
  • Medzitým v malej miske zmiešajte paradajkovú omáčku, šťavu zo mušlí, jablkový džús, karí a korenie; dajte bokom.
  • Vo veľkej nepriľnavej panvici postriekanej olejom v spreji restujte špargľu na oleji 2 minúty.
  • Pridajte jarnú cibuľku a cesnak a restujte a miešajte ešte 1 minútu.
  • Vmiešajte krevety.
  • Restujte a miešajte ďalšie 3 minúty, alebo kým krevety nezružovie.
  • Vmiešajte zmes paradajkovej omáčky a sušené paradajky a prehrejte.
  • Fettuccine sceďte a pridajte na panvicu.
  • Všetko premiešajte.
  • Dobrú chuť!
Cestoviny s krevetami, sušenými paradajkami a špargľou na tanieri s vidličkou.
www.tasteofhome.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.