Fialová polievka z baklažánu, mrkvy a zemiakov

Fialová polievka z baklažánu, mrkvy a zemiakov

Na prvý pohľad nevšedná polievka s baklažánom, ktorá vás očarí svojou jedinečnou chuťou.  

Ingrediencie

  • 2 stredne veľké baklažány
  • 500 g fialové mrkvy
  • 200 g zemiakov
  • 1 cibuľa
  • 1000 ml zeleninového vývaru
  • 1 čajová lyžička čerstvo nastrúhaného zázvoru
  • čerstvý rozmarín
  • čerstvý tymian
  • 3 PL olivového oleja
  • soľ, korenie

Postup

  • Olúpte cibuľu a nakrájajte nadrobno.
  • Vložte do panvice s olejom spoločne s nasekaným rozmarínom a niekoľko minút restujte.
  • Zemiaky a mrkvu umyte, ošúpte a pokrájajte na malé kúsky.
  • Oboje pridajte do panvice s cibuľou, chvíľu ich orestujte a potom prilejte teplý zeleninový vývar.
  • Pridajte tymian a čerstvo nastrúhaný zázvor.
  • Varte približne 20 minút, kým zemiaky a mrkva nezmäknú.
  • Dochuťte soľou a korením a všetko rozmixujte dohladka ponorným mixérom.
  • Pozrite ozdobené gréckym jogurtom, pestom a rukolou.

Fialovú farbu môžete baklažánovej polievke dodať aj pomocou červenej repy alebo červenej kapusty.

zdroj: thathealthykitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.