Na prvý pohľad nevšedná polievka s baklažánom, ktorá vás očarí svojou jedinečnou chuťou.
Ingrediencie
- 2 stredne veľké baklažány
- 500 g fialové mrkvy
- 200 g zemiakov
- 1 cibuľa
- 1000 ml zeleninového vývaru
- 1 čajová lyžička čerstvo nastrúhaného zázvoru
- čerstvý rozmarín
- čerstvý tymian
- 3 PL olivového oleja
- soľ, korenie
Postup
- Olúpte cibuľu a nakrájajte nadrobno.
- Vložte do panvice s olejom spoločne s nasekaným rozmarínom a niekoľko minút restujte.
- Zemiaky a mrkvu umyte, ošúpte a pokrájajte na malé kúsky.
- Oboje pridajte do panvice s cibuľou, chvíľu ich orestujte a potom prilejte teplý zeleninový vývar.
- Pridajte tymian a čerstvo nastrúhaný zázvor.
- Varte približne 20 minút, kým zemiaky a mrkva nezmäknú.
- Dochuťte soľou a korením a všetko rozmixujte dohladka ponorným mixérom.
- Pozrite ozdobené gréckym jogurtom, pestom a rukolou.
Fialovú farbu môžete baklažánovej polievke dodať aj pomocou červenej repy alebo červenej kapusty.