Figové pečivo s čokoládou a pekanovými orieškami

Figové pečivo s čokoládou a pekanovými orieškami

Orechy sú zdrojom vitamínov. Ozvláštnite teda vianočné pečivo z fíg pekanovými orechmi. Príprava vám nezaberie viac ako 15 minút.

Pekanové orechy majú blahodarný vplyv na kardiovaskulárny systém, tráviacu sústavu, ale aj mozog.

INGREDIENCIA

  • 2 hrnčeky hladkej múky
  • 3/4 hrnčeka cukru
  • 10 lyžíc masla či margarínu
  • 1 balenie fíg
  • 3/4 hrnčeka nasekaných pekanových orechov
  • 2/3 hrnčeka čokoládových kúskov
  • 3 veľké vajcia
  • 3/4 hrnčeka kukuričného sirupu
  • 1 lyžička vanilkového extraktu

POSTUP

  1. Predhrejte rúru na 180 °C.
  2. V stredne veľkej miske zmiešajte múku a 1/4 hrnčeka cukru (zvyšok cukru použijete neskôr). Pridajte maslo nakrájané na kúsky.
  3. Použite krájač na cesto (takzvaný pastry blender), prípadne použite dva nože, a spracovávajte cesto tak, kým z neho nevzniknú omrvinky.
  4. Vezmite menší plech, vyložte ho papierom na pečenie a rozprestrite naň cesto.
  5. Pečte cesto 15 minút, kým nezhnednú okraje.
  6. Potom cesto vytiahnite, posypte ho nasekanými figami, pekanovými orechmi a čokoládovými kúskami.
  7. V miske si zmiešajte vajcia, zvyšný cukor, kukuričný sirup a vanilku.
  8. Zmes nalejte na cesto s orechmi a figami.
  9. Dajte vianočné figové pečivo piecť ešte na ďalších 20 až 30 minút do rúry.
  10. Potom nechajte pečivo vychladnúť a narežte ho na tyčinky.
ukrojený kúsok figového čokoládového koláča s pekanovými orieškami
Zdroj: recipegirl.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.