Orechy sú zdrojom vitamínov. Ozvláštnite teda vianočné pečivo z fíg pekanovými orechmi. Príprava vám nezaberie viac ako 15 minút.
Pekanové orechy majú blahodarný vplyv na kardiovaskulárny systém, tráviacu sústavu, ale aj mozog.
INGREDIENCIA
- 2 hrnčeky hladkej múky
- 3/4 hrnčeka cukru
- 10 lyžíc masla či margarínu
- 1 balenie fíg
- 3/4 hrnčeka nasekaných pekanových orechov
- 2/3 hrnčeka čokoládových kúskov
- 3 veľké vajcia
- 3/4 hrnčeka kukuričného sirupu
- 1 lyžička vanilkového extraktu
POSTUP
- Predhrejte rúru na 180 °C.
- V stredne veľkej miske zmiešajte múku a 1/4 hrnčeka cukru (zvyšok cukru použijete neskôr). Pridajte maslo nakrájané na kúsky.
- Použite krájač na cesto (takzvaný pastry blender), prípadne použite dva nože, a spracovávajte cesto tak, kým z neho nevzniknú omrvinky.
- Vezmite menší plech, vyložte ho papierom na pečenie a rozprestrite naň cesto.
- Pečte cesto 15 minút, kým nezhnednú okraje.
- Potom cesto vytiahnite, posypte ho nasekanými figami, pekanovými orechmi a čokoládovými kúskami.
- V miske si zmiešajte vajcia, zvyšný cukor, kukuričný sirup a vanilku.
- Zmes nalejte na cesto s orechmi a figami.
- Dajte vianočné figové pečivo piecť ešte na ďalších 20 až 30 minút do rúry.
- Potom nechajte pečivo vychladnúť a narežte ho na tyčinky.