Filet z zubáča s batátovým pyré

Filet z zubáča s batátovým pyré

Chcete si dopriať luxusného zubáča? Recept je naozaj extravagantný.

INGREDIENCIA:

  • 2 filety zubáča
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • olej
  • bazalkový olej

Zeleninový balíček:

  • 5 výhonkov zelenej špargle
  • 5 strukov zelených fazuliek
  • 5 strukov zeleného sladkého hrášku
  • 2 baby karotky
  • 1 tenký plátok cukety ukrojený pozdĺžne

Na pyré:

  • 2 batáty
  • 1 šalotka
  • asi 1 cm čerstvého zázvoru
  • vetvička koriandra
  • 1 lyžica kokosového krému
  • muškátový oriešok
  • soľ
  • ½ lyžičky limetkovej šťavy

POSTUP:

  • Rybu si osolíme, okoreníme a necháme chvíľku odstáť.
  • Rozohrejeme si olej a vyprážame rybu kožou dole 5 minút, neotáčame!
  • Zelené fazuľky, špargľa, plátky mrkvy (nakrájané pozdĺžne) a hrášok a cuketu si dáme variť do vriacej osolenej vody na 3-4 minút, potom šokovo schladíme pomocou ľadu (zelenina si zachová svieži vzhľad).
  • Batáty si dáme variť aj do hrnca s vriacou osolenou vodou, pridáme na polovicu prekrojenú šalotku, zázvor a koriander.
  • Varíme do mäkka, potom všetko rozmixujeme, zjemníme kokosovým krémom, dochutíme šťavou z citróna a muškátovým orieškom.
  • Rybu si dáme na plech vyložený papierom na pečenie kožou dole a dáme dopiecť na 5-7 minút do rúry predhriatej na 160 °C.
  • Na plech si tiež pridáme uvarenú zeleninu zabalenú do balíčka cukety a spojené špajdľou.
  • Hotovú rybu servírujeme s batátovým pyré, zväzkom zeleniny, ozdobíme cherry paradajkami a pokvapkáme bazalkovým olejom.
Jemný zubáč na pyré z batátov a zázvoru.
gramho.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.