Filety z tresky s cesnakovým maslom

Filety z tresky s cesnakovým maslom

Treska v lahodnej omáčke z cesnaku a masla je neuveriteľne jednoduchá na prípravu a navyše si na nej všetci pochutnajú. Pripravte si ju hneď teraz!

INGREDIENCIA

  • 4 filety z tresky (každý s hmotnosťou asi 170 g každý a hrúbkou 2,5 cm)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 4 lyžice masla, nakrájaného na centimetrové kúsky
  • 4 strúčiky nasekaného cesnaku
  • nasekaná petržlenová vňať
  • 2 lyžice citrónovej šťavy na podávanie

POSTUP

  • Tresku osušte papierovou utierkou a dobre osoľte a okoreňte.
  • Vo veľkej panvici rozohrejte olivový olej na stredne vysokej teplote.
  • Znížte teplotu na strednej a vložte filety do panvice kožou dole.
  • Jemne zatlačte na každý filet stierkou po dobu 5 sekúnd, aby ste zaistili dobrý kontakt s panvicou.
  • Filety smažte, kým nie je spodná strana zlatisto hnedá, asi 4 minúty.
  • Tresku otočte a pridajte maslo.
  • Vymažte ďalšie 3-4 minúty a podlievajte maslom (maslo zhnedne).
  • Keď je ryba plne prepečená a dosiahne vnútornú teplotu 62 ° C, vyberte ju z panvice a dajte bokom.
  • K maslu v panvici pridajte cesnak a varte asi 30 sekúnd.
  • Pridajte nasekanú petržlenovú vňať a citrónovú šťavu.
  • Ochutnajte a podľa potreby dosoľte.
  • Tresku podávajte zaliatu bylinkovo-cesnakovým maslom.
Treska v omáčke z cesnaku a masla servírovaná s ryžou a plátkom citróna.
www.errenskitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.