Falafel pečený v rúre je ideálnym spoločníkom pri zdravom spôsobe života alebo chudnutí. Je nadupaný bielkovinami a prirodzene bezlepkový.
Ingrediencie
- 1 plechovka cíceru
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 vajce
- 1 ČL petržlenovej vňate
- ½ ČL mletej rímskej rasce
- ½ ČL oregana
- ½ ČL údené papriky
- soľ
- korenie
- ½ cukety
- 1 červená paprika
- 6 cherry paradajok
- 2 mrkvy
- 1 plechovka paradajkového pyré
- 1 ČL agáve sirupu
Postup
- Cícer zlejte a roztlačte vidličkou
- Zmiešajte s nadrobno nakrájanou cibuľou, jedným roztlačeným cesnakom, vajcom, soľou a korením
- Vytvorte placky a rozložte ich na plech s papierom na pečenie
- Cuketu pokrájajte na kolieska, papriku na silnejšie prúžky, paradajky a mrkva napoly
- Vložte na plech s papierom na pečenie, pokvapkajte olivovým olejom, osoľte a okoreňte
- Oba plechy pečte 20 – 30 minút v rúre vyhriatej na 180 °
- Paradajky z plechovky preložte do misky a zmiešajte ich s roztlačeným cesnakom, soľou a korením
- Podľa chuti doslaďte agáve sirupom
- Pečený falafel podávajte s pečenou zeleninou as paradajkovým dipom