Tento moderný recept na hovädzí pupok predstavuje jednoduchý a delikátny spôsob…a hubová omáčka k nemu je jednoducho povedané úplne božská!
Ingrediencie
- 2 lyžice olivového oleja
- cca 0,5 kg hovädziu pupku (flank steak)
- 2 lyžice masla
- 3 šálky húb nakrájaných na plátky
- 1 celá šalotka nakrájaná na kocky
- 1 strúčik prelisovaného cesnaku
- 1 lyžica nasekaného rozmarínu
- hovädzie vývar
Postup
- Na panvici rozohrejte lyžicu oleja.
- Pridajte hovädzie mäso a opekajte z oboch strán, kým mäso nebude správne opečené. Na úpravu medium to bude trvať cca 10 minút.
- Vyberte mäso z panvice.
- Na panvici zohrejte 1 lyžicu masla a zvyšný olej.
- Pridajte huby a za občasného miešania varte 5 minút alebo do mäkka.
- Pridajte šalotku, cesnak a rozmarín a miešajte po dobu 30 sekúnd.
- Primiešajte hovädzí vývar a zvyšné maslo a varte, kým sa maslo nerozpustí.
- Hovädzie mäso nakrájajte naprieč na tenké plátky.
- Podávajte s hubovou omáčkou.