Florentínska polievka s držkami

Florentínska polievka s držkami

Táto polievka má svoj pôvod v talianskej Florencii. Skúste niečo nové a ochutnajte túto netradičnú verziu.

Ingrediencie

  • 900 g očistených držiek
  • 450g paradajkového pyré
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 1 mrkva
  • 1 stonka stopkového zeleru
  • 2 lyžice oleja
  • 2 strúčiky cesnaku
  • ½ pohára bieleho vína
  • 100 g parmezánu
  • 8 lístkov čerstvej bazalky
  • 1 šálka vínneho octu
  • voda
  • soľ a korenie

Postup

  1. Očistené držky nakrájame na prúžky uvaríme vo vode so soľou a octom, dĺžka varenia by mala byť asi 15 minút kým nezmäknú.
  2. Rozpálime olej a orestujeme na kocky nakrájanú cibuľu, mrkvu a zeler. Pridáme prelisovaný cesnak.
  3. Akonáhle nám zelenina začne mäknúť pridáme paradajkové pyré a varené držky.
  4. Prilejeme víno, vodu, natrhanú čerstvú bazalku a necháme na miernom plameni variť asi 1-2 hodiny, podľa toho ako veľmi chceme držky mäkké.
  5. Podávame so strúhaným parmezánom.
Talianska paradajková polievka so syrom a chlebom.
zdroj: philosokitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.