Fois gras alebo delikatesa zo stučnenej pečene

Fois gras alebo delikatesa zo stučnenej pečene

Typická francúzska delikatesa, ktorú môžete nájsť v ponuke väčšiny luxusných reštaurácií po celom svete. Delikátna chuť tohto pokrmu sa skvele snúbi predovšetkým so sladkokyslými surovinami.

Ingrediencie:

  • 4 plátky z husacej či kačacej foie gras pečene (silné cca 1 centimeter)
  • 1 liter kuracieho vývaru
  • 1/4 šálky balzamikového octu
  • 2 PL čiernorybízovej marmelády
  • 12 sušených fíg
  • olej
  • soľ, korenie

Postup:

  1. V hrnci zmiešajte vývar, balzamikový ocot, čiernorybízovú marmeládu a na štvrtky nakrájané sušené figy.
  2. Zmes následne zahrejte a za stáleho miešania chvíľku povarte až do okamihu, keď omáčka zhustne.
  3. V medziobdobí zmes zároveň dochuťte soľou a korením.
  4. Plátky pečene z oboch dvoch strán osoľte a okoreňte.
  5. Následne ich vložte na rozpálenú suchú panvicu bez oleja az oboch dvoch strán plátky v závislosti na ich hrúbke 1-2 minúty restujte.

Pečeň foie gras podávajte s orestovanými plátkami chleba preliata predpripravenou omáčkou a posypaná pistáciovými orieškami.

Fois gras z husacej pečene preliate omáčkou a posypané pistaciovými orieškami
zdroj: thespruceeats.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.