Fondán z bielej čokolády

Fondán z bielej čokolády

Lávové tortičky z bielej čokolády? Áno, aj takto si tento perfektný a ľahký dezert môžete pripraviť! Celý recept na lava cakes je vyrobený z bielej čokolády a posypaný drveným kokosom s mandľovým extraktom. K dokonalosti všetko môžete doviesť horúcimi malinami alebo obľúbenou vanilkovou zmrzlinou!

Čo budeme potrebovať

  1. 65 g bielej čokolády
  2. 60 g masla
  3. 125 g práškového cukru
  4. 75 g hladkej múky
  5. Vajcia
  6. 2 vaječné žĺtky
  7. ½ lyžičky mandľového extraktu
  8. ½ lyžičky rumu (voliteľné)

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 200 stupňov
  2. Zapekacie misky alebo formičky na muffiny si vymastíme maslom alebo vystriekame olejom v spreji a vysypeme drveným kokosom
  3. Do misky pridáme čokoládu a maslo
  4. A potom spolu v mikrovlnnej rúre rozpustíme
  5. V priebehu rozpustenia premiešavame
  6. Do čokoládovej zmesi zašľaháme múku a práškový cukor, dbáme na to, aby sa všetko spojilo v krémovú konzistenciu
  7. Vmiešame žĺtky a vajcia, kým nie je všetko dôkladne premiešané a hladké
  8. Pridáme mandľový extrakt a rum
  9. Znovu dôkladne premiešame
  10. Zmes rozdelíme rovnomerne do vysypaných formičiek
  11. Vložíme do rúry a pečieme asi 15-18 minút
  12. Potom ich vyberieme, necháme minútu odpočinúť, prejdeme nožom po okrajoch formičiek, aby sa lávové tortičky uvoľnili, a vyklopíme ich na dezertné taniere
Lávová torta plnená kvalitnou bielou čokoládou posypaná práškovým cukrom.
Zdroj: thenovicechefblog.com

Fondánová poleva je skvelá na venčeky alebo veterníky, ale aj s ňou ozdobíme celú tortu s priemerom 24 centimetrov.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.