Skvelý krém, ktorým môžete ozdobiť vlastne úplne všetko cez torty až po muffiny či venčeky.
Čo budeme potrebovať
- 250 g cukru kryštál
- 130 ml vody
- Lyžička octu (20%)
Postup
- V hrnci na platni si zmiešame ocot s vodou a cukrom
- Teplotu pod hrncom nastavíme na maximum a zmes privedieme do varu
- Potom teplotu znížime a po dobu 10 minút zmes varíme
- Zmes by mala dosiahnuť sirupovú konzistenciu
- Hrniec zložíme zo sporáka a necháme ho vychladnúť
- Sirup by mal pomaly tuhnúť, hustnúť a farbiť si do biela
- Podľa potreby ho môžeme aj zafarbiť potravinárskym farbivom, než ho začneme používať
Fondánová poleva je skvelá na venčeky alebo veterníky, ale aj s ňou ozdobíme celú tortu s priemerom 24 centimetrov.