Fondánová poleva

Fondánová poleva

Skvelý krém, ktorým môžete ozdobiť vlastne úplne všetko cez torty až po muffiny či venčeky.

Čo budeme potrebovať

  1. 250 g cukru kryštál
  2. 130 ml vody
  3. Lyžička octu (20%)

Postup

  1. V hrnci na platni si zmiešame ocot s vodou a cukrom
  2. Teplotu pod hrncom nastavíme na maximum a zmes privedieme do varu
  3. Potom teplotu znížime a po dobu 10 minút zmes varíme
  4. Zmes by mala dosiahnuť sirupovú konzistenciu
  5. Hrniec zložíme zo sporáka a necháme ho vychladnúť
  6. Sirup by mal pomaly tuhnúť, hustnúť a farbiť si do biela
  7. Podľa potreby ho môžeme aj zafarbiť potravinárskym farbivom, než ho začneme používať

Fondánová poleva je skvelá na venčeky alebo veterníky, ale aj s ňou ozdobíme celú tortu s priemerom 24 centimetrov.

Fondánová poleva na venčeky alebo veterníky.
Zdroj: pluska.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.