Francúzska cibuľačka so syrom

Francúzska cibuľačka so syrom

Francúzska cibuľová polievka sa najprv uvarí a potom sa dáva s vrstvou syra zapiecť do rúry. Vznikne tak syrová krusta, ktorá je pre túto polievku typická

Ingrediencie

  • 4 lyžice masla
  • 1 lyžička soli
  • 2 veľké červené cibule, na tenké plátky
  • 2 veľké žlté cibule, na tenké plátky
  • 1,4 l kuracieho vývaru
  • 0,4 l hovädzieho vývaru
  • 1/2 hrnčeka červeného vína
  • 1 lyžica worchesterovej omáčky
  • 2 vetvičky čerstvej petržlenovej vňate
  • 1 vetvička čerstvého tymiánu
  • 1 bobkový list
  • 1 lyžica balzamikového octu
  • soľ a čerstvo mleté korenie
  • 4 tenké plátky francúzskeho chleba
  • 8 plátkov syra typu ementál
  • 1/2 hrnčeka strúhanej mozzarelly
  • 4 štipky červenej papriky

Postup

  • Nechajte v hrnci rozpustiť maslo, primiešajte soľ a všetky cibule. Varte 35 minút za častého miešania.
  • Cibule by mali ľahko skaramelizovať a celkovo by sme mali dosiahnuť takmer sirupovú konzistenciu.
  • Potom do hrnca prilejeme oba vývary, červené víno a worchester. Petržlenovú vňať, tymian a bobkový list zviažte povrázkom a vložte do polievky.
  • Nechajte mierne variť asi 20 minút, občas premiešajte.
  • Vyberte z polievky bylinky, zmiernite plameň a pridajte vínny ocot, osoľte a okoreňte. Zakryte pokrievkou a nechajte na malom plameni zahrievať.
  • Medzitým si rozohrejte rúru, ideálne pokiaľ máte rúru s grilom.
  • Plátky chleba (môžete použiť aj toastový) dajte na papier na pečenie a opečte z každej strany asi 3 minúty do chrumkava. Rúru nevypínajte.
  • Nachystajte si štyri misky, ktoré sú vhodné do rúry. Naplňte ich do 2/3 polievkou.
  • Na ňu položte opečený plátok chleba, naň dva plátky ementálu a navrch ešte strúhanú mozzarellu. Posypte štipkou papriky.
  • Misky dajte na plech vyložený papierom na pečenie a dajte do rúry. Pečte (grilujte) asi 5 minút, kým sa na polievke neurobí zlatohnedá krusta.
  • Polievka môže pretiecť z misky a urobí na okrajoch chrumkavú kaskádu. Francúzska cibuľačka je hotová a servírujeme ju ihneď po vybratí z rúry.
Cibuľačka po francúzsku pečená v rúre s chlebom.
Zdroj: halfbakedharvest.com

Otestovali sme tie najobľúbenejšie modely digestorov . Pozrite sa, ako v teste obstáli.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.