Pokrmy zo Zeme galského kohúta sú delikátne a výnimkou nie je ani karfiolová polievka. Recept na ňu je jednoduchý a výsledná chuť vás ohromí.
Ingrediencie
- 2 PL masla
- 2 PL hladkej múky
- 1 pór
- 1 stredne veľký karfiol
- 1 l kuracieho vývaru
- korenie
- soľ
Postup
- V hrnci rozohrejte maslo a zaprášte ho múkou.
- Premiešajte a nechajte speniť
- Pridajte umytý a na drobné ružičky rozobraný karfiol a na pol kolieska nakrájaný pór
- Zalejte vývarom a priveďte do varu
- Na miernom plameni varte zhruba 20 minút, kým karfiol nezmäkne
- Osoľte a okoreňte podľa chuti
- Hotovú polievku rozmixujte
- Servírujte ozdobené pár kolieskami čerstvého póru