Obohaťte svoju kuchyňu o tento skvelý recept, ktorý nepozná len tak niekto. Vaši hostia sa budú oblizovať!
Ale pozor, pred samotnou prípravou je nutné mäso marinovať 3 dni.
Ingrediencie
- 1 kg bravčovej plece (nakrájané na kocky)
- 2,5 polievkové lyžice mletého cesnaku
- 1,5 polievkové lyžice mletého zázvoru
- 1,5 polievkové lyžice tymiánu (čerstvého, nasekaného)
- 2 polievkové lyžice morskej soli
- 2 čajové lyžičky mletého koriandra
- 1 čajová lyžička bieleho korenia
- ½ čajovej lyžičky čierneho korenia
- ¾ čajovej lyžičky mletej škorice
- ½ čajovej lyžičky muškátového orieška (nastrúhaného)
- ½ čajovej lyžičky soli
- ¼ čajovej lyžičky mletého klinčeka
- ¼ čajovej lyžičky mletého nového korenia
- ¼ čajovej lyžičky mletého sušeného zázvoru
- 8 borievkových bobúľ
- ¼ šálky suchého bieleho vína
- 400 g bravčovej masti
Postup
- Nakrájané mäso vložte do mixovacej nádoby a pridajte k nemu všetky zvyšné ingrediencie, okrem masti.
- Pomocou rúk všetko premiešajte, kým sa ingrediencie neprepoja.
- Všetko zakryte potravinovou fóliou a vložte na 3 dni do chladničky.
- Po tejto dobe vyberte zmes z chladničky a nechajte, v izbovej teplote, stáť 30 minút.
- Predhrejte rúru na 135 °C.
- Zatiaľ čo sa rúra nahrieva, rozpustite v hrnci masť.
- Vložte bravčové mäso do liatinového hrnca a prelejte ho rozpustenou masťou tak, aby bolo mäso úplne ponorené.
- Hrniec prikryte vekom a vložte ho do rúry. Tam ho nechajte 2,5–3 hodiny, kým sa bravčové mäso nebude, pri bodnutí vidličkou, rozpadať.
- Vyberte hrniec z rúry, nechajte ho vychladnúť a vyberte z neho borievky borievky.
- Mäso z hrnca tiež vyberte a nakrájajte ho najemno.
- Pomocou naberačky zozbierajte tuk z hornej časti šťavy v hrnci. Nenaberajte tekutú časť pod tukom. Tuk odložte bokom.
- Nasekané bravčové mäso vložte do veľkej misy a pridajte k nemu masť spolu s ⅓ odloženou tekutinou. Zmiešajte, aby sa všetko dobre prepojilo.
- Pridajte soľ podľa chuti.
- Mäso následne vložte do veľkého pekáča a nechajte stáť najmenej 1 hodinu v izbovej teplote.
- Zvyšok masti vložte do hrnca a zahrejte ho. Zmes z hrnca následne nalejte na vychladnuté mäso v pekáči, zakryte a nechajte chladnúť.
- Vďaka tomuto postupu bude mäso tak zmäknuté, že ho ľahko natrite na obľúbené pečivo.
- Tento recept na mäsovú nátierku skvele chutí s olivami, nakladanou zeleninou, špargľou, nakladanou cibuľou alebo paprikou.
Pripravujete radi pokrmy na masti? Potom vyskúšajte skvelé recepty na škvarkovú nátierku .