Francúzska masová nátierka – Rillettes

Francúzska masová nátierka – Rillettes

Obohaťte svoju kuchyňu o tento skvelý recept, ktorý nepozná len tak niekto. Vaši hostia sa budú oblizovať!

Ale pozor, pred samotnou prípravou je nutné mäso marinovať 3 dni.

Ingrediencie

  • 1 kg bravčovej plece (nakrájané na kocky)
  • 2,5 polievkové lyžice mletého cesnaku
  • 1,5 polievkové lyžice mletého zázvoru
  • 1,5 polievkové lyžice tymiánu (čerstvého, nasekaného)
  • 2 polievkové lyžice morskej soli
  • 2 čajové lyžičky mletého koriandra
  • 1 čajová lyžička bieleho korenia
  • ½ čajovej lyžičky čierneho korenia
  • ¾ čajovej lyžičky mletej škorice
  • ½ čajovej lyžičky muškátového orieška (nastrúhaného)
  • ½ čajovej lyžičky soli
  • ¼ čajovej lyžičky mletého klinčeka
  • ¼ čajovej lyžičky mletého nového korenia
  • ¼ čajovej lyžičky mletého sušeného zázvoru
  • 8 borievkových bobúľ
  • ¼ šálky suchého bieleho vína
  • 400 g bravčovej masti

Postup

  • Nakrájané mäso vložte do mixovacej nádoby a pridajte k nemu všetky zvyšné ingrediencie, okrem masti.
  • Pomocou rúk všetko premiešajte, kým sa ingrediencie neprepoja.
  • Všetko zakryte potravinovou fóliou a vložte na 3 dni do chladničky.
  • Po tejto dobe vyberte zmes z chladničky a nechajte, v izbovej teplote, stáť 30 minút.
  • Predhrejte rúru na 135 °C.
  • Zatiaľ čo sa rúra nahrieva, rozpustite v hrnci masť.
  • Vložte bravčové mäso do liatinového hrnca a prelejte ho rozpustenou masťou tak, aby bolo mäso úplne ponorené.
  • Hrniec prikryte vekom a vložte ho do rúry. Tam ho nechajte 2,5–3 hodiny, kým sa bravčové mäso nebude, pri bodnutí vidličkou, rozpadať.
  • Vyberte hrniec z rúry, nechajte ho vychladnúť a vyberte z neho borievky borievky.
  • Mäso z hrnca tiež vyberte a nakrájajte ho najemno.
  • Pomocou naberačky zozbierajte tuk z hornej časti šťavy v hrnci. Nenaberajte tekutú časť pod tukom. Tuk odložte bokom.
  • Nasekané bravčové mäso vložte do veľkej misy a pridajte k nemu masť spolu s ⅓ odloženou tekutinou. Zmiešajte, aby sa všetko dobre prepojilo.
  • Pridajte soľ podľa chuti.
  • Mäso následne vložte do veľkého pekáča a nechajte stáť najmenej 1 hodinu v izbovej teplote.
  • Zvyšok masti vložte do hrnca a zahrejte ho. Zmes z hrnca následne nalejte na vychladnuté mäso v pekáči, zakryte a nechajte chladnúť.
  • Vďaka tomuto postupu bude mäso tak zmäknuté, že ho ľahko natrite na obľúbené pečivo.
  • Tento recept na mäsovú nátierku skvele chutí s olivami, nakladanou zeleninou, špargľou, nakladanou cibuľou alebo paprikou.

Nátierka s mäsom servírovaná na kúsku bieleho pečiva.
zdroj: daringgourmet.com

Pripravujete radi pokrmy na masti? Potom vyskúšajte skvelé recepty na škvarkovú nátierku .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.